Nelson marad a Nuggetsnél

Shams Charania (RealGM) információi szerint Jameer Nelson 3 évig marad a Denver Nuggetsnél - Ty Lawson minden bizonnyal távozik.

Shams Charania (RealGM) jelentette, hogy a Denver Nuggetshez az idény közben cserélt Jameer Nelson marad az együttesnél 3 évre. Egyelőre nem tudni, hogy mekkora összegért. Érdekes a dolog, mert Nelson júniusban lenyilatkozta, hogy egyértelműen az alapján fogja vagy nem fogja lehívni 2.85 millió dolláros játékosopcióját, hogy mekkora szerepet szánnak neki. Mivel nem hívta le, úgy tűnt, távozni fog, most mégis marad Coloradóban - mivel a Nuggets 3 évre 11 millió dollárt adott Will Bartonnak, így még az is könnyen elképzelhető, hogy anyagilag is jól járt.

Az Emmanuel Mudiay draftolása óta szinte biztosra vehető volt, hogy Ty Lawsont cserélik az együttestől, de egy ideig még el lehetett képzelni, hogy nem akarják bedobni a mély vízbe Mudiay-t. Nelson megtartása azonban azt mutatja, hogy a szintén csak egyes poszton bevethető játékosnak szánják a csere egyes szerepkörét, így Mudiay és Lawson közül nagy valószínűséggel az egyik távozni fog záros határidőn belül, ez pedig minden bizonnyal utóbbi lesz. Lawson iránt több csapat is érdeklődött már a deadline-kor és a nyár folyamán is, kérdés, hogy mit kaphat érte a Denver, miután láthatóan cserélni is akarják és nem is segített értékének növelésében azzal a hisztivel, amit a Nuggets szezonja alatt és után kivágott.

UPDATE 18:10: Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy 3 évre 13.5 millió dollárt kap az irányító - Zach Lowe (Grantland) értesülései szerint a harmadik év részlegesen garantált.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus