Nem Jordan választja ki többé, ki képviseli a márkáját

A liga megtiltotta a Hornets tulajdonosának, Michael Jordannek, hogy ő válassza ki ezentúl, mely NBA játékosok képviselik a márkáját.

Darren Rovell (ESPN) írta meg tegnap, hogy a liga bejelentette, Michael Jordan nem döntheti el a továbbiakban, hogy ki kap szponzori szerződést a Jordan márkával, mivel ez megsérti a liga kollektív szerződését, illetve az abban foglaltakat.

Az utóbbi 7 évben legalább 7 Hornets-játékos kötött kontraktust a márkával, ez pedig pedig feltűnt a ligának - Bismack Biyombo, Stephen Jackson, Noah Vonleh, Gerald Henderson, Gerald Wallace, a most is a Hornetsnél lévők közül Michael Kidd-Gilchrist és Cody Zeller voltak az érintettek. Többek szerint kisebb csoda, hogy csak most került ez terítékre.

Ez Jordannek és a Charlotte-nak előnyt jelenthetett a szabadügynököknél, mivel semmi nem akadályozta meg eddig abban minden idők legjobbját, hogy ne ajánljon be külön szponzorációt azoknak, akik hozzájuk igazolnak. Ez egyrészt tilos, ezt a DeAndre Jordan-féle büntetésből is láthattuk, másrészt a fizetési sapkát is kijátszhatták vele, hiszen kisebb alapfizetés mellett nagyobb szponzori pénzt is kaphatott eddig adott illető.

A hírek szerint egy teljesen különálló vezetőnek kell a továbbiakban eldöntenie, hogy ki képviseli majd a márkát - a liga úgy számol, hogy ez semmilyen visszaesést nem jelent a cégnek, mivel jól menedzselt vállalkozásról van szó, amelynél jelenleg is ott van Russell Westbrook, Carmelo Anthony, Chris Paul, Blake Griffin és még majdnem két tucat NBA játékos.

Hogy hogyan fogják ellenőrizni ezt, azt persze nem tudni egyelőre, de ha a Los Angeles Clippers centerének esetében kiderült, hogy egy Lexusszal köthető külön szerződést ajánlott neki Steve Ballmer, akkor valószínűleg erre is találnak megoldást az NBA-ben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus