Nyit a szabadügynökpiac - Folyamatos eseménykövetés (23:59)

Ma kora reggel kinyitott a szabadügynökpiac - folyamatos eseménykövetés egész nap. David West 1 évre a minimumért marad a Golden State-nél, jövő nyáron pedig visszavonul. A Houston találkozott Iguodalával, ajánlatot is tettek neki. LeBron szerint Currynek 5 évre 400 milliót kellene kapnia, nem érti, miért kell maximalizálni a fizetéseket. Langston Galloway a Pistonsnál (3 év, 21 millió). Nené mégsem köt szerződést a Rockets-cel, legalábbis egyelőre. A Bostont sokkolta, hogy Paul George-ot a Thunderhez cserélték - állítólag készen állt az ajánlatuk, és egy másik cserében Gary Harrist kaphatta volna a Pacers. Zhou Qi aláírt a Houstonhoz, Zizic és Daniel Theis a Bostonnál, Adebayo a Heatnél. Greg Monroe-t cserélné a Bucks. A Sixers 1 évre 20 milliót ajánlana Redicknek, de neki hosszabb szerződés kellene. A Pelicans Lawsont és Swaggy P-t nézegeti. MCW iránt 6 csapat is érdeklődik.

FRISSÍTVE (23:59): Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Phoenix Suns kiszállt a Paul Millsapért vívott csatából. Inkább arra használják a sapka alatti helyüket, hogy rosszabb szerződéseket átvegyenek draftpickkel vagy fiatallal együtt. Nyitottak az idősebb játékosaik cseréjére, és a fiatalokkal akarnak továbbmenni a továbbiakban.


FRISSÍTVE (22:56): Marcus Thornton (San Jose Mercury News) úgy tudja, hogy a Golden State évi 13-15 milliós, 3 éves szerződést ajánl majd Andre Iguodalának.


FRISSÍTVE (22:48): Marcus Thompson (San Jose Mercury News) forrásai szerint a Golden State Warriors találkozik Andre Iguodalával, 3 éves szerződést készülnek elé tenni.

A Sportando úgy tudja, hogy a Boston Celtics valószínűleg kiteszi keretéből Tyler Zellert - neki hétfőn garantálttá válik a 8 milliós jövő évi szerződése.


FRISSÍTVE (22:36): Adrian Wojanrowski (ESPN) értesülései szerint a Cleveland Cavaliers és a Houston Rockets Iman Shumpert cseréjéről tárgyalnak. Brian Windhorst (ESPN) forrásai szerint cap space és draftjog kell a Cavsnek Shumpertért, amivel Kyle Korver megtartását és további igazolásokat tudnak "fedezni". Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) megerősítette, hogy komoly tárgyalásokat folytat a két csapat.
 

FRISSÍTVE (22:22): JJ Redick a Philadelphia Sixershez igazolt - részletek ezen a linken.


FRISSÍTVE (22:00): A Los Angeles Lakers kitette keretéből Tarik Blacket.


FRISSÍTVE (21:45): Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) forrásai szerint Andre Iguodala lemondta az összes többi meetingjét...


FRISSÍTVE (21:25): Steph Curry új, 5 éves, 207 milliós szerződéséhez tette fel a kérdést Ann Killion (San Francisco Chronicles), hogy vajon mennyire értékes is ő? Meg is válaszolta a kérdést: Joe Lacob 2010-ben 450 millió dollárért vette meg a Golden State Warriorst, a franchise pedig ma 2.6 milliárd dollárt ér. LeBron James azonnal rá is csatlakozott a témára, ő pedig azt mondta, hogy ugyan árulja már el valaki neki, hogy miért is kellene maximalizálni a fizetéseket - hozzátette, hogy szerinte Currynek 5 évre nagyjából 400 millió dollárt kellene kapnia.


FRISSÍTVE (20:38): Alex Kennedy (Basketball Insiders) forrásai szerint a Chicago Bulls érdeklődik volt játékosa, Justin Holiday iránt, akit a New York Knicks is meg akar tartani.

Jordan Schultz (SI Now) információi szerint a Knicks valószínűleg offer sheetet fog adni a Phoenix Suns korlátozott szabadügynökének, Alan Williamsnek.

Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) úgy tudja, hogy a Houston Rockets találkozója jól sikerült Andre Iguodalával, ajánlatot is tettek a veterán swingmannek.


FRISSÍTVE (19:55):  Ian Begley (ESPN) értesülései szerint a New York Knicks megkereste Rajon Rondót és Darren Collinsont is.


FRISSÍTVE (19:40): Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) hozta a hírt, hogy a Boston Celtics 2 éves szerződést köt Daniel Theisszel - aláírt náluk Ante Zizic és Jayson Tatum is, a Miami Heatnél pedig délután Bam Adebayo esett át ezen. Mivel az idei első körös draftee-k a 120%-os első éves fizetésükkel beszámítanak egyébként is a sapkába, így mindegy, hogy most vagy később szerződtetik őket.


FRISSÍTVE (19:35): Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a Detroit Pistons 3 évre 21 millió dollárért leigazolta Langston Galloway-t.


FRISSÍTVE (19:15): Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) jelentette, hogy a Houston Rockets úgy érzi, jó esélyei vannak arra, hogy mégis megegyezzen Nenével, hiába esett kútba az eredeti megállapodásuk.


FRISSÍTVE (18:55): Sam Amick (USA Today) úgy tudja, hogy a Sacramento Kings a tegnapi, Andre Iguodalával és Patrick Pattersonnal lezavart beszélgetések után ma Taj Gibsonnal és Danilo Gallinarival akar leülni tárgyalni.


FRISSÍTVE (18:35): David Aldridge (nba.com) információi szerint David West egy évet hosszabbít a bajnok Golden State Warriorsszal, és az idény végén visszavonul.


FRISSÍTVE (18:25): Az előbb írtuk meg, hogy Nenét nem tudja 3 évnél hosszabb távra aláiratni senki az Over 38 szabály miatt, ezért 3 évre csak 10.9 milliós szerződést kap a Houston Rocketstől, de Marc J. Spears (The Undeafeated, ESPN) értesülései szerint a brazil magasembernek nagyon nem teszik, hogy 4 millióval kevesebb a garantált pénze, ezért lehet, hogy megint szétnéz a piacon - mivel még hivatalos nem írták alá a szerződést, így addig elállhat a megállapodástól Nené, amíg ez meg nem történik.


FRISSÍTVE (18:20): Nené végül 3 évre 10.9 millió dollárért hosszabbít a Houston Rockets-cel - az Over 38 szabály miatt nem írhatott alá 4 évre.


FRISSÍTVE (18:12): Steve Bulpett (Boston Herald) forrásai szerint a Boston Celticset sokkolta a ma hajnali csere az Indiana Pacers és az Oklahoma City Thunder között. Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy a Pacerst érdekelte egy Jae Crowder, Marcus Smart és két első köröst tartalmazó csomag, Bulpett pedig úgy tudja, hogy több mint hajlandó is volt arra a Boston, hogy egy ilyen konstrukciójú ajánlatot tegyen Paul George-ért - a két újságíró infói annyiban térnek el, hogy az egyikőjük szerint még csak készültek ezt beajánlani, a másik szerint már asztalon is volt a Celtics ajánlata.

Jeff Goodman (ESPN) több ligában dolgozó vezetővel is besszélt, akik szerint a Pacers elnöke, Kevin Pritchard túlságosan is arra koncentrált, hogy George-ot nyugatra cserélje, de olyan vezetők is vannak, akik a nyugati konferenciában dolgoznak, és úgy érzik, hogy jobb csomagot tettek az Indiana elé, mint a Thunder. Az egyik állítólagos ajánlatban egy lottery védett első körös picket (ami valószínűleg második körössé alakult volna) és Gary Harrist kapta volna a Pacers, Kevin Love ment volna a Denver Nuggetshez, míg George a Cleveland Cavaliersnél folytatta volna.

Wojnarowski jelentette, hogy Zhou Qinek többéves szerződést ad a Houston Rockets - tavaly a 2. kör 43. pozíciójában draftolta őt a Rockets.

Kevin O'Connor (The Ringer) úgy tudja, hogy a Miami Heatet tartják a legtöbben a legesélyesebbnek Gordon Hayward leigazolására.

Ian Begley (ESPN) forrásai szerint a Milwaukee Bucks megpróbálja elcserélni Greg Monroe-t, és Jordan Schultz (SI Now) úgy tudja, hogy nem lesz ezzel gondja a wisconsiniaknak, elég sokan érdeklődnek a magasember iránt.


FRISSÍTVE (17:25): Michael Scotto (Basketball Insiders) jelentette, hogy Paul Millsap ma találkozik a Minnesota Timberwolves-szal.

Jordan Schultz (SI Now) információi szerint az Oklahoma City Thunder CJ Milest nézegeti, mint 3&D játékost a padra.


FRISSÍTVE (16:55): Marc J. Spears (The Undefeated, ESPN) értesülései szerint Michael Carter-Williamst ma hajnalban megkereste a Toronto Raptors, de az irányító iránt érdeklődik a New York Knicks, az Oklahoma City Thunder, a Charlotte Hornets, a New Orleans Pelicans és a Dallas Mavericks is.


FRISSÍTVE (15:38): Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a Philadelphia Sixers 1 évre 20 millió dollárt akar adni JJ Redicknek, de a játékos hosszabb kontraktust szeretne.


FRISSÍTVE (15:20): Jordan Schultz (SI Now) úgy tudja, hogy a Milwaukee Bucks nagyon komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy le tudják igazolni Ben McLemore-t.


FRISSÍTVE (15:05): David Aldridge (nba.com) információi szerint a New Orleans Pelicans Holiday megtartása után további tapasztalt hátvédeket keres - Ty Lawson és Nick Young iránt is érdeklődnek.

Ian Begley (ESPN) értesülései szerint a New York Knicks első számú kiszemeltje George Hill.

Jason Lloyd (The Athletic) forrásai szerint a Cleveland Cavaliers Jose Calderont szeretné csereirányítónak, az érdeklődés pedig kölcsönös a játékos és a csapat között.

A Memphis Grizzlies közben 2 éves szerződést kötött Wayne Selden Jr-ral.


FRISSÍTVE (13:00): Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a New Orleans Pelicans 5 évre lekötötte Jrue Holiday-t - részleteken ezen a linken olvashattok.


FRISSÍTVE (11:35): A liga hivatalosan is kihirdette, hogy a következő idényre 99.093 millió dollár lesz a fizetési sapka - a luxusadó 119.266 millió dollárnál lesz meghúzva. Ez azt jelenti, hogy a minimum fizetési lista egy csapatnál 89.184 millió dollár lesz, a rendes MLE 8.4 millió dollár, a luxusadós MLE 5.2 millió dollár, míg a sapka alatti csapatok MLE-je 4.3 millió dollár.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy JJ Redick iránt az eddig hallott Philadelphia Sixers, Brooklyn Nets duó mellett a Minnesota Timberwolves is érdeklődik - a játékos kizárta, hogy visszatér a Los Angeles Clippershez.

Shams Charania (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint Jonathon Simmons iránt a Timberwolves, a Clippers és a Sacramento Kings érdeklődik. Simmons második körös draftee volt, tehát vonatkozik rá a Gilbert Arenas szabály - olyan szerződést köthet csak, mint például Tyler Johnson vagy Allen Crabbe tavaly, tehát az első két évben viszonylag olcsó lesz, viszont kaphat olyan ajánlatot, ami mondjuk a harmadik és a negyedik évben óriási gond lehetne a San Antonio Spursnek.

Brad Turner (Los Angeles Times) úgy tudja, hogy a Clippers ezen a hétvén beszél is Simmonsszal, Joe Ingles-szel, holnap pedig Danilo Gallinarival.

Megvolt Otto Porter első meetingje a Washington Wizards-dzal, és Jrue Holiday első találkozója is a New Orleans Pelicansszel - egyelőre egyik fronton sincs megegyezés, de a fővárosiaknak nincs is hova sietniük, mivel Porter korlátozott szabadügynök.

Ron Baker twitterfiókján jelentette be, hogy visszatér a New York Knickshez a következő idényben is.

A Philly.com értesülései szerint a Philadelphia Sixers is szeretne leülni tárgyalni Amir Johnsonnal.


FRISSÍTVE (08:15): A tegnap este híréről már külön is beszámoltunk, Ricky Rubiót a Utah Jazzhez cserélte a Minnesota Timberwolves - részletek ezen a linken. A cserét meg lehetett húzni még július 1-je előtt, mivel a Jazznek volt sapka alatti helye, nem kellett fizetést egyeztetni. Az is megvan már, hogy Jeff Teague váltja Rubiót Minnesotában, aláírt a Timberwolves-hoz - részletek ezen a linken.

A ma hajnal legnagyobb szenzációja az volt, hogy Paul George-ot az Oklahoma City Thunderhez cserélte az Indiana Pacers - részletek ezen a linken!

A két legzsírosabb szerződésről beszámoltunk már külön is - Steph Curry marad a Golden State Warriorsnél, részletek itt, Blake Griffin pedig a Los Angeles Clippersnél, részletek itt. Volt több más szerződéskötés is a kora reggel folyamán. A Milwaukee Bucks 4 évre 46 millió dollárért megtartotta Tony Snellt. A Golden State másik irányítójával is szignózott - Shaun Livingston 3 évre összesen 24 millió dollárért írt alá a bajnokhoz. A San Antonio Spurs sem akar egészséges egyes nélkül nekifutni a szezonnak, ők Patty Millsszel 4 évre 50 millió dollárért szerződtek. A Houston Rocketsnél értékelték Nené jó szezonját, 4 évre 15 millió dollárért szignóztak a veterán magasemberrel. Ez bőven diszkont ár ahhoz képest, hogy a Chicago Bulls 4 évre 32 millió dollárt adott Cristiano Feliciónak.

Ramona Shelburne (ESPN) jelentette, hogy a Los Angeles Lakers Andre Iguodalát, Rajon Rondót és Ben McLemore-t is megkereste - utóbbira állítólag elég komoly kereslet van. Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) információi szerint Rudy Gay is B opció lehet a Warriorsnél, hogy Iguodala nem marad náluk. Chris Haynes (ESPN) értesülései szerint Iguodala a piacnyitás után először a San Antonio Spursszel találkozott, de a hírek szerint a Sacramento Kingsszel is leült beszélgetni.

Az is a Spurshöz tartozik, hogy Marc Stein (ESPN) forrásai szerint évi 9 millió dollárt biztosító szerződést tesznek Jonathon Simmons elé.

Szintén Wojnarowski szállította a hírt, hogy a Clippers Danilo Gallinarit és Joe Inglest nézte ki magának.

Ian Begley (ESPN) értesülései szerint a New York Knickset nem érdekli egy Ryan Anderson - Carmelo Anthony csere - mint ismert, Chris Paul megszerzése után felmerült, hogy a Rockets még szerezni akar egy sztárt, aki már Paul George nem lehet, Melóért viszont nincs mit adniuk.

Ha már a Knicks, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Stefan Bondy (New York Daily News) úgy tudja, hogy Steve Mills szeretne előrelépni, ő akar a csapat elnöke lenni, és erről próbálja most meggyőzni James Dolan tulajdonost. Állítólag amennyiben David Griffint felveszik GM-nek, akkor Mills lesz az elnök - előbbi feladata lesz a csapat keretének kialakítása, utóbbi pedig a pénzügyekkel, a "politikával" foglalkozik majd.

Volt még néhány rostermozgás, mielőtt nyit a piac. A Chicago Bulls Rajon Rondót és Isaiah Canaant is kitette keretéből - Canaan következmények nélkül került ki a keretből, Rondo 13.4 millió dolláros szerződéséből pedig csak 3 millió volt garantált. A Philadelphia Sixers ugyanígy járt el Gerald Henderson esetében - neki a 9 milliós szerződéséből csak 1 millió volt garantált a most következő idényre. A Portland TrailBlazers waiverre tette Festus Ezelit.

Ian Begley (ESPN) úgy tudja, hogy a Toronto Raptors, a Chicago és a Brooklyn Nets érdeklődik Amir Johnson iránt.

Ha már a Raptors, akkor itt említsük meg, hogy Jordan Schultz (SI Now) jelentette, hogy a Toronto nagyon szeretné megtartani Serge Ibakát - amennyiben ez nem jön össze, akkor Patrick Patterson a B-tervük. Schultz úgy tudja, hogy a Miami Heatet tartják Ibaka esetében a legnagyobb veszélynek. Ugyancsak Schultz hozta a hírt, hogy PJ Tuckert is sokra tartja a kanadai alakulat, és ideális mentornak gondolják az idei első körben húzott OG Anunoby mellé - őt is szeretnék megtartani. Adrian Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy a Raptors azon is gondolkodott, hogy elkezdenek fiatalítani, de ezt Paul George nyugatra költözése módosíthatja.

Royce Young (ESPN) forrásai szerint az Oklahoma City Thunder érdeklődik Michael Carter-Williams iránt - szabadon igazolható az irányító, miután a Bulls nem adott neki QO-t.

A Washington Wizards az idei off-szezonban be fogja ajánlani John Wallnak a Designated Veteran Exceptiont, amivel 2019-ben indulna Wall új, 4 éves, 168 millió dolláros szerződése. A játékmester maga mondta el Tim Bontempsnek (Washington Post), hogy egyelőre kivár, és megnézi, mit kezd az együttes az FA piacon.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus