Playoff-percek: a Heat kispadjától több kell

Valanciunast miért nem használja Casey? - Carroll is előkerült - Joe Johnson összeomlott a hajrában - Lowry-nak nem használt az extra munka

Lowry-nak nem használt az extra munka

A Raptors irányítója az első meccs után hajnali 1-ig dobált az üres csarnokban, de mindez csak a 2. mérkőzés elején jelentkezett, utána hozta a szokásos számait – ezúttal 7/22-vel célzott mezőnyből. DeMar DeRozan sem sokkal „maradt le” tőle, neki egy 9/24 jött össze (meg egy értékelhetetlen, 2/8-as büntetőzés…). Pedig Lowry annyira koncentrált, hogy egy biztonsági embernek is elfelejtett pacsit adni, amikor megérkezett a csarnokba.

Valanciunas mellé Carroll is fellépett

Valaki másnak kellett tehát megbízhatóan szállítania a pontokat – ez az első meccsen Jonas Valanciunas volt. A másodikon a litván center ismét parádésan célzott (7/9 mezőny), de jóval kevesebb rivaldafény jutott neki egészen a végjátékig és a hosszabbításig, ott viszont lejátszotta az ellenfél nagyembereit. Akire végig lehetett számítani, az ezúttal DeMarre Carroll volt: a védőspecialista kiscsatár egész szezonban bajlódott a térdével, a rájátszásban viszont eddig parádés hátul, és időnként elöl is kiszakad a zsák. Ma ezt láthattuk, 5 pattanója és 4 labdalopása mellett beszórt 3 triplát, összességében 21 pontig jutott. Akit még érdemes megemlíteni, az Terrence Ross: az ő szezonja sem alakult eddig jól, de a Miami ellen elsőre 19, másodjára 10 pontig jutott a padról beszállva – neki kifejezetten fekszik a Heat alacsonyabb szerkezete.

Valanciunast miért nem használja Casey?

A center gyakorlatilag akkor játszotta le az előző körben a Pacers, most pedig a Heat magasembereit, amikor erre volt szükség - ahogy elkezdtek bemenni neki a labdák, azonnal termelte a pontokat, harcolta ki a faultokat. Hassan Whiteside sem tud vele mit kezdeni, ám mégis nyugodtan nézte a Toronto trénere bő három negyeden át, hogy Lowry és DeRozan erőlködjön, majd amikor fordított a Heat, rábízta a dolgot az addig kis túlzással dobást sem vállaló centerre. Eredmény: Valanciunas 11 pontot és hét lepattanót tett hozzá a negyedik negyedben és a hosszabbításban, a csapat pedig nyert...

Joe Johnson elég hullámzó

Az első meccsen 7/19-cel célzott a szezon közben érkezett veterán Heat-kiscsatár, ma viszont nagyszerűen játszott – két és fél negyedig. Az összecsapás első szakaszában 8/12-vel dobott mezőnyből, sült a keze – a 3. negyed közepén azonban valami megtört nála, onnan egy 0/10-et hozott össze, nagy szerepe volt a vereségben.

A Heat-kispadtól több kell

A vendégek cseresora hiába van tele jól dobó és/vagy atletikus hátvédekkel-kiscsatárokkal, ezen az estén csak a labdaeladásokban jeleskedtek, összesen hét labdát ajándékoztak az ellenfélnek. Justise Winslow, Josh Richardson és Gerald Green egyébként nem dobott rosszul, a gond inkább azzal volt, hogy egyikük sem tudta igazán elkapni a meccs fonalát. Ők 9, a veterán Stoudemire-rel és Haslemmel kiegészült cseresor pedig összesen 12-szer próbálkozott – a túloldalon Ross egyedül 11-gyel. Ami különösen szembetűnő volt: a triplakísérletekig el sem jutottak, Richardsonnak volt egyetlen elhibázott távoli dobása, és szintén ő volt az egyetlen büntető kiharcolója is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus