Playoff-percek: amiben kellett, abban javult a GSW

Curry, Green és Bogut is hozta, amit kell - most megvolt az akarat - hozzátett a kispad - túlerőltette a Thunder

Bogutot szólították, Bogut jött

Steve Kerr azt nyilatkozta a mérkőzés előtt, hogy centerétől többet vár támadóoldalon, Bogut pedig az eddigi, sokszor kilátástalannak tűnő játékán jelenetősen tudott is emelni erre az estére. Eljutott 15 pontig (7/9 mezőnyből), 14 lepattanóig (4 támadó), emellett megszerzett két labadát és kiosztott két blokkot is - nem véletlen, hogy most fél órát tölthetett a parketten. Az ő játéka, agressziója nagyon fontos lesz csapata számára a hatodik meccsen is, így most a "hackelhető" Ezelire nem volt szükség.

Most megvolt az akarat

Sikerült felpörögnie erre a találkozóra a GSW-nek, hátul is nagyon kapart a gárda, elöl pedig jobban járt a labda, pontosabban, koncentráltabban játszottak Curry-ék. A 13 labdaszerzés és a hét blokk is jelzi, hogy rendben volt az akaratuk, emellett most ismét kiegyenlítetté vált a lepattanóharc - 45-45-re végeztek a felek ezen a téren. Szintén fontos faktor volt a leindítások kezelése, ebben az utóbbi meccseken egyértelműen a Thunder dominált, most viszont 28-15-re a Warriors győzött ebben a tekintetben.

Curry és Green is javul

Az MVP végig agresszíven játszott, a második negyedben volt egy perc, amikor hét pontot szórt, végül 30 egység fölé jutott - ha nem is kintről dobta szét a Thundert, de folyamatosan nyomás alatt tartotta a védekezést. Ennél is fontosabb volt a harcos mezőnymunkája, a hét lepattanó és hat gólpassz mellett öt labdát szerzett, az utolsó percekben pedig több nagyon fontos védekezést is bemutatott - emellett elöl is jókor szerezte pontjait. Draymond Green is összekapta magát, a dobásai továbbra sem ültek, de a 13 lepattanó (5 támadó) és négy blokk azért jelzi, hogy sokkal harcosabb volt, mint eddig, ráadásul az eladott labdáira is tudott figyelni.

Most hozzátett a kispad is

Festus Ezeli kevesebb, mint négy percet töltött parketten, de előlépett Marreese Speights, aki szintén csak kilenc percet kapott, de ez idő alatt beszórt 14 pontot (4/7 mezőnyből, 5/5 büntető) - ezzel kulcspillanatban tolta meg a bajnok szekerét. Mellette Andre Iguodala is fontos láncszemnek bizonyult (8 pont, 8 gólpassz), de Shaun Livingstonnak is volt fontos kosara - a Thundernél ezzel szemben csak a pad végéről előszedett Morrow (10 pont, 4/4 mezőnyből) említhető, Kanter, Foye és Waiters sem tudott érdemben hozzászólni.

Egy érdekes „halálos ötös” a GSW-nél
 
A negyedik negyed elején tudott meglépni a Warriors, 10 pont fölé tudták tornázni a különbséget – egy elég váratlan ötössel állt fel ekkor a címvédő. Curry, Thompson és Green pihent, így a Livingston-Barbosa-Barnes-Iguodala-Speights sor egyszerre volt fent a pályán. Az idei playoff eddig arról szólt, hogy ki talál hasonló „halálos felállást”, mint a tavalyi döntőben a Warriors (Curry-Thompson-Iguodala-Barnes-Green) – úgy tűnik, a Thunder és a Cavaliers után a GSW is talált egy szegény ember Death Lineup-ját. Ezzel persze önmagában sok meccset nem lehet nyerni, de ma például a GSW védekezése lenullázta Dion Waiterst, és kissé meg is borult az OKC támadójátéka, ami pont elég volt a címvédő győzelméhez – annyira ismerik már egymást a csapatok, hogy 1-1 ilyen nüanszon meccsek múlhatnak.

Túlerőltette a Thunder

Ismét elég sokat játszott alacsony szerkezetben a vendégcsapat, de ezúttal nem működött úgy, ahogy eddig, Dion Waiters -18-as +/- mutatóval, pont nélkül zárt. A gyűrű alatti befejezéseiket most megnehezítette a Bogut-Green páros, ez pedig elég volt ahhoz, hogy a két szupersztár 59 mezőnykísérletéből csak 23-at értékesítsen (39%) - igaz, ezt Durant 13/13 büntetővel próbálta ellensúlyozni. Összességében kicsit túlerőltette ezt most az OKC, egy pillanatra sem akartak lassítani, vagy változtatni, a GSW javulására nem reagáltak semmivel, így végig futottak az eredmény után.

Le kell zárnia az OKC-nek

Ha reálisan nézzük a helyzetet, ebből a győzelemből túl nagy erőt nem meríthet a Warriors, hiszen ők javultak és megtették, amit lehetett, a Thunder sztárjai viszont tudnak ennél jobbat is - így egy szoros siker nem jelenti azt, hogy fordul a szél. A hatodik találkozón Oklahoma City-ben ismét Duranték lesznek esélyesebbek, de azt is hozzá kell tennünk, hogy itt már nem hibázhat a Thunder - le kell zárnia a szériát, mert két vereség után idegenbeli hetedik meccset játszani, főleg az Oracle-ben, borzasztó nehéz lenne számukra is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus