Playoff-percek: Az élestől nagyon messze van a Warriors

Flegma és dekoncentrált volt a GSW - Green lehet a párharc kulcs - a Warriors nagy hármasa a szezon mélypontján - kinek hiányzik Love? - Thompsont ezért fizetik - LeBron Kobe előtt.

Az élestől nagyon messze

Az első két találkozón koncentrált, tudatos, magabiztos játékot mutatott be a Golden State, ezen az estén viszont minden átcsapott a túloldalra. Nagyképű, flegma megoldásokkal operáltak Curry-ék, egy-egy jobb, de rövid időszakot leszámítva hiányzott belőlük a tűz és főleg a koncentráció - kidolgozatlan, rossz triplákat vállaltak, és szörnyű eladott labdákat produkáltak. Emellett a saját térfelükön is komoly gondok adódtak, a lepattanózás mellett a védekezésük is teljesen összeomlott, Tristan Thompson azt csinált Draymond Greenék mellett, amit csak akart. Ahogy arra mi is utaltunk már a Playoff-percekben, a túlzott önbizalom még visszaüthet - a negyedik találkozóra össze kell kapnia magát a nyugati bajnoknak mentálisan, vagy egállal mennek vissza a felek Oaklandbe.

Draymond Green a kulcs

Azt eddig is tudtuk/láttuk, hogy ennek a csapatnak a szíve és sokszor az esze is az irányítót és centert egyszerre játszó erőcsatár, de a nyugati döntőben és a döntőben is borzasztóan kidomborodik az ő hatása. Az OKC elleni első két meccsen jól játszott, majd jött két szörnyű teljesítmény tőle - 1-3 után aztán összekapta magát, foggal-körömmel harcolt, és fontos szerepet játszott a továbbjutásban. A Cavs elleni első találkozón már remekelt, a másodikon MVP-formát mutatott, ezen az estén viszont ismét lefagyott - gyenge védekezése mellett csak hat pontig jutott. Szembetűnő volt, hogy sokszor nem is került azokba a helyzetekbe, amelyeket megszoktunk tőle, és egyértelmű, hogy a Clevelandnek nem Steph Curry-t és Klay Thompsont, hanem őt (is) kell kikapcsolnia, ez lehet a recept a keleti bajnok számára.

A Golden State nagy hármasa (is) csődöt mondott

A Warriors három legnagyobb ásza, Steph Curry (19), Klay Thompson (10) és Draymond Green (6) botrányosan játszottak ma hajnalban, 35 pontot kapartak össze hárman összesen, ami ebben az idényben a legkevesebb termés ettől a triótól.

LeBron már Kobe előtt

A Cavs ikonja fellépett az örökranglistán a Top10-be a döntőben dobott pontok tekintetében, ma hajnali 32 egységével már 945 pontnál jár a rájátszásban - a 937 pontos Kobe Bryantet tolta le a 11. helyre.

Megvannak a clevelandi hármasok

Az előző mérkőzéseken a helyzeteket sem tudta úgy kialakítani a Cavs, mint a rájátszás eddigi részében, de az üres dobásokat is rendre elrontották JR Smith-ék, ezzel egyik alap fegyverüket veszítették el. A harmadik meccsen az első perctől kezdve ültek a triplák, Irving és Smith is termelt kintről, de James, Jefferson és Shumpert is betalált, ezek pedig megteremtették a helyet a gyűrű alatt - döntő lehet a későbbiekre nézve is, hogy mennyire kapják el a fonalat a clevelandi dobógépek.

Tristan Thompsont ezért fizetik

Sokan megtalálták óriási szerződéséért a Cavs magasemberét, és eddig nem feltétlenül szolgálta meg az árát - a döntő első meccsén sem volt igazán faktor, a másodikon pedig kifejezetten gyengén játszott. Most viszont nem lehetett rá panasz: 14 pontot szerzett 5/6 dobással, és leszedett hét támadópattanót, kulcspillanatokban szerzett extra labdabirtoklásokat csapatának. Tőle pontosan ez kell a Cleveland számára: agresszió, küzdőszellem és Greenékkel szemben a magasság kihasználása, ha ő tudja hozni ezt a formáját a párharc folytatásában, komoly gondot okozhat a Warriorsnak.

Kinek hiányzik Kevin Love?

Az erőcsatárnak nem volt rossz alapszakasza, és összességében a playoffban sem játszott gyengén, de ahogy a tavalyi döntőben, úgy most sem hiányzott egy pillanatig sem a Cavs játékából. Annyira gyenge vele a védekezés, és annyira egysíkú a támadójátéka komoly csapatok ellen, hogy Jefferson, James, valamint Frye is sokkal hasznosabb azon a poszton. Viszont a következő meccsen visszatér, és Lue aligha hagyja ki a rotációból...

Megoldás nem született

Nagy dolog most sem történt taktikai szempontból, nem húzott olyat Tyronn Lue, amivel elvette volna a Warriors játékának élét - egyszerűen jobban haraptak a játékosok, a GSW pedig sokkal gyengébben játszott, mint eddig. Védekezésben a nagyobb akarás és Curry-ék flegmasága együtt ezt jelentette, támadásban pedig Irving és James is agresszíven, tudatosabban játszott, mint az első két találkozón. Teljes megoldás nincs, részmegoldás van, ami elsőre totális sikert hozott - kérdés, hogy ez elég lesz-e a továbbiakban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus