Playoff-percek: Bogut brutális védőmunkát végzett

Bogut mellett nincs kosár - Curry dominanciája - ismét fordul a Hawks-Wizards párharc? - megvan az Atlanta játéka.

 

Az atlantai futás

A Hawks Teague agresszivitásával és sok alapvonali befutással megtalálta az ideális támadójátékot, ennek pedig már a mérkőzés első felében megvolt az eredménye. 16-0-ra vezettek a vendégek a festékből szerzett pontok tekintetében és ezeket főleg ziccerekből szerezték, a második negyedben 14 pontosra hízott Millsapék előnye és sorozatban hét (!) támadásból dobtak könnyű kosarat – méghozzá úgy, hogy ezeket hat különböző játékos szerezte. Az All-Star négyes (Korver, Millsap, Horford, Teague) már a nagyszünetig 43 pontot termelt, mindössze eggyel kevesebbet, mint az előző mérkőzésen 48 perc alatt…

Két fordulat egy meccsen

Az első három mérkőzés szenvedős és nyögvenyelős játéka után a negyedik találkozón felidézte korábbi önmagát az Atlanta – Jeff Teague vezérletével az alapszakaszban látott gyors passzjátékkal nyomták le a Washingtont. A rájátszás során ez a második olyan meccsük volt (az első még a Nets ellen), amikor igazán jól játszottak, és adódik a kérdés, hogy most áttörte-e a gátat az irányító és a csapat, vagy csak egyszeri fellángolásokra jó a playoffban ez a gárda. Lehet azonban, hogy nem tudjuk ezt meg, ugyanis hiába talált vissza a siker receptjéhez a Hawks, az egyik alappillér, Carroll megsérült az utolsó játéknál – ha a védekezésben és támadásban is kulcsszerepet betöltő kiscsatát nem tud pályára lépni, nem tudja érdemben pótolni őt Budenholzer. Carroll formája egyébként az utóbbi meccseken már visszaesett, de Sefolosha hiányában nincs olyan játékos a padon, aki képes lenne akár ezt a szintet is hozni – ha ő kiesik, nem csak hogy szerkezeti váltásra kényszeredhet a gárda, de az amúgy is szenvedő második sor is tovább rövidülhet.

A festékben maradt alul a Wizards

John Wall nélkül is meccsben volt végig a Washington, Bradley Beal mellett a remeklő Paul Pierce kinti dobásaira építettek leginkább a fővárosiak – a palánk alatt azonban nem volt meg a kellő fölény. Az előző találkozón a Gortat-Nené páros simán lenyomta Millsapéket a festékben, ezúttal ez fordítva történt, Gortat összesen három pontot tudott hozzátenni, Nené sem kapta meg a labdáit, ráadásul Porter is csak egyetlen kosarat tudott szerezni a kispadról – a felső három poszton egyedül Pierce tartotta magát a hazaiaktól. Ehhez természetesen hozzájárult a Hawks alacsony szerkezete is, illetve a magasemberek (Millsap, Antic, Muscala) kintről is reális veszélyt jelentettek, így a Washington is kénytelen volt erre válaszolni – ezzel pont a meglévő előnyüket adták fel. Persze így is egy üres Pierce-triplán (meg egy be nem fújt lépéshibán) múlt a vége…

Andrew Bogut mellett nincs kosár

A Golden State centere eléggé szenvedett az utóbbi mérkőzéseken Marc Gasolék ellen, a negyedik találkozón azonban újra bizonyította, hogy miért tartják szenzációs védőjátékosnak. Szinte lehetetlen volt mellette ziccert dobni, a Memphisnek 18 kísérletből kétszer (!) sikerült ez mindössze, ami 11%-os hatékonyságot jelent – brutális adat. Ugyan Gasol így is hozta a minimumot (több hihetetlen kosárral), Mike Conley 0/5-tel zárt, amikor eljutott a gyűrűig, ez pedig létfontosságú volt a Warriors védekezéséhez. Emellett Harrison Barnes személyében úgy néz ki, hogy meg lehet a GSW védője Zach Randolph-ra – Draymond Green nem igazán volt a helyzet magaslatán az utóbbi időben, Barnes viszont ma egyetlen pontot engedett csak a Memphis erőcsatárának és összességében is jól limitálta – ha ezt tudja hozni a Warriors a festékben, nem lesz kérdés a folytatásban.

Curry dominált

Amellett, hogy védekezésben Boguték karjaiba hajszolta Mike Conley-t, támadásban villogott igazán a regnáló MVP – 33 pontját hatékonyan szerezte ezúttal. Főleg a zárások mögött élt, tíz egységet szerzett ilyen helyzetekből, közte 2/2 triplával, csapata pedig 1,3 pontot profitált játékonként. Itt látszik, hogy Steve Kerr megoldotta a házi feladatot: sikerült olyan helyzeteket találnia, amikből Curry eredményes tud lenni, illetve védekezésben is megtalálta azt, amivel megfogták a Grizzliest – vajon képes-e lépni valamit Joerger?

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus