Playoff-percek: Draymond Green, a kulcsember

Green elöl-hátul parádés volt - Davis mellett nincs kosár - Rose igazi irányítót játszott - meg lehet a Bucks fegyvere Butler ellen.

El a gyűrűtől!

A Warriors-Pelicans párharc második meccsén is jól kidomborodott Anthony Davis hatása a festékben, ugyanis amikor ő védte a vendégek gyűrűjét, mindössze hét dobást kísérelt meg innen a Warriors, amiből összesen egyet tudott értékesíteni – ez 14,3%-os hatékonyságot jelent. Hogy ez mennyire nem a blokkok számától függ, azt jól mutatja a két sapkát kiosztó Davis és a három blokkot kiosztó Bogut összehasonítása: a fenti adatokkal vessük össze, hogy a GSW centerét 14-szer támadták a gyűrű alatt, ebből hat végződött kosárral, ami 42,9%-os hatékonyság.

Draymond Green, a kulcsjátékos

A Warriors mindenese a második találkozón is óriási szerepet vállalt csapata sikeréből, hiszen bár 14 pontját csak 4/12-es mezőnymutatóval hozta össze (igaz, kintről és bentről is veszélyt jelentett), emellé leszedett 12 lepattanót, kiosztott öt gólpasszt és megszerzett három labdát is. A számai mellett fontos megjegyezni, hogy nagyrészt neki köszönhető Anthony Davis 9/22-es mezőnymutatója, de még ennél is beszédesebb, amit a zárások ellen művel. Amikor ő védte a 2-2-ket (16 alkalom), akkor 0,57 pont kapott ebből csapata, ezzel vessük össze az Év Védője díj másik esélyesét, Davist, akinél ez a szám 1,00 15 próbálkozásból. A másik oldalon is hatékonyan dolgozott a GSW játékosa, hiszen amikor ő adta a zárást, 1,05 pontot szerzett átlagban a hazai gárda, ugyanez a szám Davisnél 0,80. Szintén érdemes megjegyezni, hogy a 12 lepattanóját 15 próbálkozásból gyűjtötte be, tehát ha elindult a lecsorgóért, 80%-ban meg is szerezte azt…

Middleton túl keveset fogta Butlert

Jimmy Butler 31 pontos playoff-karriercsúcsot hintett ma hajnalban a Milwaukee ellen, és sokszor teljesen megállíthatatlannak bizonyult. Amikor azonban egy-egyben Khris Middletonnal találta magát szemben, nehezebben boldogult – ebben a kilenc percben öt triplát vállalt (egyik sem esett be), összesen 2/8-cal célzott mezőnyből és hét pontot szerzett. Amikor bárki más védekezett rajta egy-egyben (ugyanúgy szűk kilenc perc), akkor 6/9-es mezőnymutatóval (3/3 tripla) 16 egységet rámolt be…

Rose most igazi irányító volt

A Chicago egyese az első mérkőzésen beszórt 23 pontja után nehezen indult be a második találkozón, első hét dobását elrontotta, mégis végig hatékonyan kosarazott. Rose 23 zárást kapott az összecsapáson, amelyből csapata 1,26 pontot szerzett átlagban úgy, hogy ő összesen egyetlen dobást vállalt – folyamatosan megtalálta társait, és egyetlen egyszer sem adta el a labdát ilyen szituációból. Mindemellett a második félidőben már a dobásai is ültek, és végül 15 ponttal, valamint 9 gólpasszal zárta a derbit.

A palánk alatt gondban van a Bucks

A második találkozó sem Pau Gasol pontesőjéről szólt, ennek ellenére a spanyol magasember és Joakim Noah óriási szerepet játszott a Bulls sikerében – ketten együtt 35 lepattanót kaparintottak meg. Összesen 64-48-ra nyerte a lecsorgók csatáját a Chicago, az adódó lehetőségek 72%-ában megszerezték a labdát, ezzel pedig az elmaradó pontok ellenére egyértelműen uralkodtak a festékben. Ráadásul, bár a Bucks kétszer annyi betörést hajtott végre, mint Butlerék, ezeket is jól védték a hazaiak magasemberei, hiszen betörésenként csak 1,11 pontot engedélyeztek Middletonéknak, miközben alig-alig ütöttek be faultot.

Ez már a playoff!

A minőségi, komoly és taktikus kosárlabdát kedvelők elégedetten dörzsölhetik a tenyerüket, míg 120-115-ös dobópárbajokért rajongók csalódottan ingathatják a fejüket – itt már csak a kemény védekezés érhet győzelmet. Még a Golden State is száz pont alatt maradt hazai pályán, csupán 44%-kal dobtak Curry-ék, a Pelicans 36%-os mutatóval volt meccsben, de a Milwaukee és a Chicago is 40% alatt tüzelt mezőnyből – ennek ellenére izgalmas és színvonalas összecsapásokat láthattunk.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus