Playoff-percek: Ez nem a tavalyi LeBron James

LeBron nem játszott vezérként - Varejao megint faktor volt - Curry bejelentkezett az MVP-címért - túl egyszerű a Cavs játéka.

Varejao szerepe nagyon fontos

A Cavstől a GSW-hez igazoló center ahogy eddig, úgy most is négy percet játszott, de ahogy eddig, úgy most is borzasztóan fontos dolgokat csinált ebben az időszakban. Leszedett három támadópattanót, faultolt vagy éppen eladott faultot, dobott két pontot és kellően megtörte a Cleveland játékát - majd leült és többet nem tért vissza. A feladatát elvégezte...

Csak a triplák

A triplavonalon belülről kifejezetten gyengén teljesített a címvédő, különösen az első félidőben, de a fordulás után sem innen termelték a pontokat Greenék. Úgy tüzeltek 40,7%-kal mezőnyből, hogy ebből 17/36 (47,2%) hárompontost értékesítettek, és a festékből mindössze húsz (!) pontot szereztek, míg a Cavs 48-at - ennek ellenére azt nem lehet mondani, hogy nem támadták a gyűrűt, de inkább a kiosztásokkal büntettek ezen az estén.

LeBron Jamestől ez nem elég

A Cavs vezére ezúttal nem vezérhez méltó játékot produkált: egyrészt gyengén teljesített, nem vállalt sokat, nem dobott jól és eladott hét labdát, ami nagyon sok, tekintve hogy csapata 11, a Warriors pedig nyolc alkalommal veszítette el a játékszert összesen. A nyers statisztikái végül nem lettek rosszak (amikor eldőlt a meccs, még dobott pár kosarat és eljutott 25 pontig, mellette jegyzett 13 pattanót és 9 gólpasszt), de az utolsó percekben előbb Draymond Greenen próbált érthetetlenül átlépni (Green persze nem maradt adós...), majd Steph Curry-be akadt bele, és minden mozdulatán látszott a frusztráltság. Tőle ez nem elég - játékban, fegyelmezettségben, mentálisan is neki kellene lennie a vezérnek, ahogy tavaly, idén azonban ezt maximum nyomokban fedezhetjük fel a döntőben.

Leegyszerűsödött a Cavs játéka

Kevés volt a mozgás labda nélkül, kevés volt az ötlet, és főleg kevés volt a figura - ahogy haladtunk előre a mérkőzés során, úgy jött megint egyre több egy-egyezés Irvingtől és néha Jamestől. Az irányító nem játszott rosszul (34 pont, 4 gólpassz, 3 szerzett és 1 eladott labda), de nem hozott igazán jó döntéseket a hajrában, nem passzolt, nem kért zárást, ezzel a játékkal pedig nem lehet megverni a Warriorst. A Cavs csapatszinten 15 gólpasszt osztott szét, ebből 13-at a James-Irving páros jegyzett, és jó részét egymásnak készítették elő - rajtuk kívül egyébként csak a padról érkező Love-ot és Tristan Thomspont lehet megemlíteni a gárdából.

Curry bejelentkezett az MVP-címért

A kétszeres alapszakasz MVP-t a tavalyi döntőben nem választották a legjobbnak, és eddig ebben a fináléban sem remekelt. Ezen az estén azonban azonban azt hozta, amit kell: nem dobott jól közelről, de 7/13 triplát rámolt be hat gólpassz mellett, voltak nagyon fontos asszisztjai és kosarai is, végül 38 ponttal zárt. Ezzel a produkcióval bejelentkezett az MVP-címért, főleg úgy, hogy legnagyobb "riválisa", Draymond Green a harmadik meccs után most sem játszott igazán jól - persze meg kell említenünk az ismét extra hatékony (10 pont, 6 pattanó, 7 gólpassz) Andre Iguodalát is...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus