Playoff-percek: ezt benézte a Boston

Rosszul számolt Stevens, de figyelnie kell a Hawksnak - előkerülhet a veterán? - Barnes és Randolph megmondta - a hetes nem szerencsés

A Celtics rosszul tervezett
 
Az első meccsen Kyle Korver csak szenvedett a dobásaival, ezt látva kicsit fel is adták az ő hármasait, és inkább a magasemberekre koncentráltak. Ezzel alaposan elszámolta magát Brad Stevens mester, mert bár Millsapet 4 ponton tartották, belekergették egy 1/12-es mezőnymutatóba és 5 eladott labdába, az első negyedben Korver négy hármasa esett be. Egyébként a 24 kapott pont nem vészes egy negyedben, a sérülés miatt kidőlő, kiváló kinti védő Avery Bradley hiánya védekezésben annyira nem érződött (pláne hogy a 2. negyedtől figyeltek Korverre is, utána ő sem ficánkolt). Támadásban viszont a Bradley helyén kezdő Marcus Smart csődöt mondott, 1/11-es mezőnyt hozott össze – de nem csak ő volt kritikán aluli, hanem Jae Crowder (1/9) és Isaiah Thomas (4/15) is. A védekezésben látszik, hogy pótolhatják Bradley-t, támadásban viszont valamit ki kell találnia a Celtics edzői stábjának, mert a csapat egésze mondott csődöt.
 
A Hawksnak figyelnie kell a harmadik meccsen
 
Még egyszer ilyen blackout nem lesz a Celtics támadójátékában, gyakorlatilag be volt deszkázva a gyűrű – illetve amikor nem, akkor 15 blokkot osztott ki a hazai csapat. A vendégeknek nem ment kintről, ezért hamar elkezdték erőteljesen támadni a gyűrűt, de a Horford-Millsap duó jól állta a sarat, jól meg tudták állítani a betöréseket. Azon is el kell gondolkodniuk, hogy Korver elsőnegyedes parádéja sok problémát elfedett: Kent Bazemore dobásait (2/14), a nem kiemelkedő triplamutatót (Korver nélkül 6/22) és Paul Millsap nagyon gyenge támadójátékát. A 2-0-s előny viszont azt jelenti, hogy a labda most a Celtics térfelén pattog, nekik kell változtatniuk – ha nem sikerül, akkor a 3. meccsen el fog dőlni a párharc.

A hetes nem szerencseszám most Bostonban
 
Azon túl, hogy az első negyedben szerzett hét pont negatív franchise-rekord, van ennél rosszabb is: ez volt sorozatban a hetedik vereségük a rájátszásban. Tavaly kisöpörte őket a Cavaliers az első körben, előtte pedig 2013-ban voltak playoffban. 2013. május 1-én nyertek is a Knicks ellen, de akkor sem örülhettek továbbjutásnak: 4-2-vel a New York húzta be azt a párharcot.

Kirk Hinrich előtérbe kerülhet

Dennis Schröder nagyon gyengén játszott a Hawks-Celtics széria első meccsén, a másodikon pedig megsérült a bokája - ugyan a röntgen negatív lett, játéka így is erősen kérdéses a harmadik találkozóra. A veterán Hinrich már ezen az estén is beszállt, igaz, nem egészen egy percet töltött parketten - szezon közben érkezett Chicagóból és tizenegy találkozón lépett pályára, melyeken összesen két (!) kosarat szerzett. A 35 éves irányító megkapja az esélyt?

Matt Barnes találó hasonlata
 
Két nappal a Grizzlies történetének legnagyobb arányú playoff-veresége után a második meccsen szerzett 68 pont újabb negatív mérföldkő Memphisben – eddig a 2004-es 70 pont volt, amit szintén a Spurs ellen, szintén egy elsőkörös párharc második meccsén hoztak össze. A kiscsatár Matt Barnes csak annyit nyilatkozott a meccs után: „kiskanalakkal a kezünkben mentünk csatába".
 
Randolph tökéletes válasza Reggie Millernek
 
A Pacers legendás trash talkere azzal viccelődött a meccs előtt a Dan Patrick Show-ban, hogy ha a TNT stábja (ő maga, Shaquille O’Neal, Charles Barkley, Chris Webber, Kenny Smith) kicsit összekapná magát, le tudná győzni a jelenlegi Memphist. Zach Randolph azt nyilatkozta ezzel kapcsolatban, hogy mindenki tudja: kevesen vannak, kulcsjátékosok hiányoznak és rengeteg fiatal és tapasztalatlan kosarasuk van, ők azonban egymásért játszanak, és mindenkinek olyan a mentalitása, mint a veteránoknak. Az idei szereplésük nem a sikerekről, hanem a büszkeségről és a tartásról szól, hogy a szurkolóik azt mondhassák a meccsek után: „igen, ezek a srácok mindent kiadtak magukból, amit ilyen körülmények között lehetett”.

Pihentető memphisi túra?

Nem sikerült ideálisan a Spurs számára az alapszakasz befejezése, ám az első kör eddig a vártnál is simábban alakul: a Grizzlies nem csak hogy jóval gyengébb, de Randolph-ék stílusa sem olyan kellemetlen, mint az utóbbi évek rájátszásaiban volt. Gregg Popovich finoman szólva nem is erőltette túl eddig játékosait és idegenben sem valószínű, hogy nagyon meg kellene izzadniuk Leonardéknek - lehet frissíteni és ha minden így folytatódik, várni, hogy a következő körben egy szorosabb párharcból érkező ellenfelet kapjanak. 

 


 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus