Playoff-percek: félelmetesen harap az OKC

Védekezésben, lepattanózásban szenzációs a Thunder - ennyi lett volna a GSW? - már a small-ball is megy - Green kiiktatva

Iszonyatosan harap a Thunder

Az egy dolog, hogy Russell Westbrook hatalmas elánnal törte szét a Warriors védekezését, és bár nem dobott igazán jól, egy 36 pontos tripla-duplával zárt, de ez "alapfelszereltség" az OKC-nél. Igaz, most már az is az, ami megmutatja, hogy mennyire akar ez a csapat: 56-40-re nyerték meg a lepattanózást Ibakáék, 16 támadót szedtek le, elloptak 16 (!) labdát és kiosztottak nyolc blokkot - ez a védekezés levette a pályáról a GSW-t. Érdekesség, hogy az irányító, a dobóhátvéd és a kiscsatár jutott tíz lepattanó fölé, és ők hárman szereztek meg 13 labdát...

Westbrook Big O és Jerry West nyomdokain

A Thunder irányítója a regnáló bajnok ellen jegyzett tripla-duplát úgy, hogy 35 pontot szerzett közben. Erre összesen két játékos volt képes korábban a rájátszások során: 1969-ben Jerry West, 1963-ban pedig Oscar Robertson - utóbbi három alkalommal is ilyen teljesítményt nyújtott abban az évben a Boston Celtics ellen. 30 pontos tripla-duplára is Charles Barkley volt képes utoljára a PO-ban, a címvédő ellen, még 1993-ban.

Már a small-ball is megy

Ezúttal meglehetősen sok időt töltött alacsony szerkezetben a hazai alakulat Ibakával centerben, Duranttel négyesben és Adams helyett Waitersszel a pályán. Ettől sokan féltették őket a párharc előtt, de most ez a felállás működött a legjobban, ezzel az ötössel vertek bő húsz pontot a Warriorsra, tehát kis túlzással saját fegyverével szedték szét a bajnokot.

Donovan nem bízta a véletlenre

Bár már félidőben tetemes előnyben volt az OKC, a fordulás után sem bővítette rotációját a Thunder vezetőedzője, sőt, az előző meccsekhez képest még inkább szűkített rajta - igaz, a harmadik negyedben erősen elkezdett zárkózni a GSW. A padról most már csak Waiters kapott érdemi időt (32 percet), Randy Foye 13-at, Enes Kanter pedig csak nyolcat - a cseresort csak az utolsó két percre küldte fel a tréner. Ebből eredően Durant, Westbrook és Roberson is 40 percet játszott, ami nem feltétlenül egészséges - persze ha valaki, akkor a GSW képes ledolgozni egy 20 pontos hátrányt, illett őket komolyan venni.

Szavak helyett a tettek beszélnek - 2. rész

Már az előző találkozón is komoly faktorként beszéltünk Andre Robersonról, de ma hajnalban az OKC harmadévese tett arról, hogy ne kerüljön ki neve a fontos témák közül. A lehető legjobb példát szolgáltatja arra, hogy miként kell kezelni, saját javára fordítani a tényt, hogy már-már lekicsinylően nyilatkoztak róla, akik nem a Thunder mellett állnak. Roberson a 4. találkozó egyik leghasznosabb embere volt, 17 pontos karriercsúcsa - 2/8-as büntetőzéssel - mellé bepakolt 12 lepattanót, 3 gólpasszt - eladott labda nélkül -, és 5 szerzett labdával, valamint 2 kiosztott blokkal szomorította a Warriors híveit. 

Greent az OKC "tiltotta el"

A GSW magasembere kis túlzással több kárt csinált ma, mintha el lett volna tiltva - támadásban bizonytalan és pontatlan, védekezésben pedig enervált volt. Emellett a hangját is elveszítette, nem tudta tüzelni társait, sőt, az ő bizonytalansága átragadt a többiekre is - "lebutult" a címvédő játéka, ez pedig így nagyon kevés... Az előző két meccsen teljesen maga alatt teljesített, -73-as +/- statisztikája a 2000-es rájátszás óta a leggyengébb "kétmérkőzéses" mutató az egész ligát figyelembe véve (egyébként karrierje két leggyengébb meccse ilyen szempontból).

Ennyi lett volna a Warriors?

Eddig mindenképpen csalódás a bajnok teljesítménye, nem is az 1-3 miatt, inkább azért, mert nagyon simán nyerte az elmúlt két meccset az OKC - gyakorlatilag hozzá sem tudott szólni a találkozó alakulásáház a Warriors. Draymond Green ezúttal is használhatatlan volt, Steph Curry csak árnyéka önmagának, semmilyen szerkezet nem működik, és a teljes csapatjáték halott. Eltűnt belőlük az alapszakaszban sokszor megcsodált gyilkos ösztön és a félelmetes akarat, jelenleg nyomokban sem emlékeztetnek a 73-9-es csapatra - ez pedig elsősorban a Thunder érdeme.

Otthon még lehet reménye a GSW-nek?

A párharc első két meccsén Oaklandben még inkább a Warriors akarata érvényesült, de hozzá kell tennünk, hogy ezzel együtt elveszítették a pályaelőnyt Curry-ék egy gyenge negyed miatt. Saját közönségükben még bízhatnak, otthon kaphatnak akkora pluszt, hogy visszataláljanak a helyes útra, de ehhez az MVP-től és Draymond Greentől kategóriákkal jobb teljesítmény kell. Ha viszont ez sikerül, bármi elképzelhető még - Steve Kerr nem sokat fog aludni az ötödik találkozóig...

A statisztika nincs/sincs a Warriors mellett

1-3-ról láthattunk már fordításokat, tavaly a Houston Rockets állt fel a padlóról a Los Angeles Clippers ellen, de a konferencia-döntőket tekintve 37-2 a mutató azoknak a csapatoknak, akik 3-1-es vezetést szereztek a párharcban. Ismeretlen terepre is tévedt a bajnok, hiszen először az idény folyamán két mérkőzést vesztettek el zsinórban - ebben a szezonban 12-0-ra álltak a zakóik utáni meccseken, most kaptak ki először ilyen helyzetben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus