Playoff-percek: hol vannak a Toronto büntetői?

DeRozan és Lowry nem állt a vonalon - James Kelet királya - nem csak a tripla megy - utolérheti a Spurst a Cavs

Nagy szériában a Cavs

A Cleveland még veretlen az idei rájátszásban, sorozatban kilencedik mérkőzését is megnyerte a gárda - érdekesség, hogy talán még az első körben, a nyolcadik kiemelt Detroit állt a legközelebb Jamesék legyőzéséhez. Ezzel a sikerrel a gárda beállította a franchise-rekordot (2009-ben szintén kilencig jutott), és egy győzelemre került a Spurs 2012-es teljesítményétől - akkor Parkerék 10-0-val kezdtek, majd zsinórban négyszer kikaptak az OKC-től a nyugati döntőben és kiestek...

LeBron James Kelet királya

A Cavs régi-új sztárja sorozatban hatodszor juthat nagydöntőbe, és sorozatban hatodszor verheti végig Keletet - nem túlzás azt állítani, hogy ez "James partja". A kiscsatár már zsinórban tizenhét (!) playoff-párharcot nyert meg a keleti konferenciában, utoljára 2010-ben a Bostontól kapott ki 4-2-re, akkor még a Cavs színeiben - Miamiban töltött négy éve alatt egyszer sem győzte le keleti csapat, ahogy tavaly és úgy fest, hogy idén sem.

Nem csak a triplák mennek

Az Atlanta védekezése ellen azt csinált a hárompontos vonalon a Cavs, amit akart, ennek 77 tripla lett az eredménye - a Torontóval szemben már más volt a fő fegyver. Ezúttal csak 7/20 (35%) hármast süllyesztettek el Irvingék, ellenben folyamatosan eljutottak a festékbe, 33 büntetőt harcoltak ki, és bár nem passzolták szét a védekezést, a betöréseik rendre ültek. Az 55%-os mezőnymutató és a 115 pont magáért beszél - változtatott játékán a Cavs, de a játékminőségen nem.

Nincs büntető

Az alapszakasz legjobb faultkiharcoló párosa volt a Lowry-DeRozan duó, és bár eddig nem hozzák ezt a szintet a rájátszás során, voltak már remek meccseik - főleg Lowry-nak, aki a Heat elleni széria utolsó meccsein szinte megállíthatatlan volt. Ezúttal viszont teljesen levette őket a pályáról a Cleveland: ketten együtt pontosan nulla (!) büntetőt harcoltak ki, Lowry összesen nyolc pontot (4/14 mezőnyből, 0/7 tripla) tett hozzá, és bár DeRozan eljutott 18 egységig 17 dobásból, ő sem volt igazán faktor. Sürgősen változtatniuk kell, méghozzá gyökeresen, különben aligha lesz esélyük a széria folyamán.

Nincs védekezés

Papíron minden adott a Raptorsnál a Cavs levédésehez, hiszen LeBron James ellen a recept általában egy nagyon fizikális, erős, szívós kiscsatár, illetve egy gyűrűt remekül védő center - vagyis DeMarre Carroll és Bismack Biyombo. A gyakorlatban mégsem működött a történet, Carroll folyamatosan elkésett és ütötte a faultokat, Biyombo sem ért oda besegíteni, ahogy Ross, Patterson vagy éppen James Johnson sem tudott mit kezdeni LeBronnal. Ugyanez a helyzet Kyrie Irvinggel is, aki folyamatosan megverte Kyle Lowry-t, de Cory Joseph-et is - hiába van meg papíron az állomány a feladat teljesítéséhez, ha szemlátomást hullafáradt mindenki...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus