Playoff-percek: keleten minden a Heat kezére játszik?

A Houston a végjátékban buta faultokat csinált, de Troy Daniels megmentette őket, a Bulls Nene butaságának is köszönhetően szépített - de egyikük sem lehet nyugodt, pár nap múlva újabb kötelező győzelmet kell aratniuk. Keleten eddig minden párharc elhúzódó háborúnak tűnik - kivéve a bajnokét. Garnett olyasmit hozott Brooklynba, ami nem volt jellemző. 

 

Ha faultolunk, tegyük azt szakszerűen

A Houston 10 pont körüli előnyt dédelgetett a Portland elleni sorsdöntő összecsapás negyedik negyedére fordulva, ám ott több hibával visszahozták a meccsbe a Blazerst Linék. Parsons tripladobás közben szabálytalankodott Mo Williams-szel szemben, 3+1-es akcióhoz juttatva a hazaiakat. Ezt követően Aldridge is nehéz helyzetből, faulttal együtt talált be, majd ugyanezt Damian Lillard is megismételte. Ha ezeket a szabálytalanságokat úgy hajtja végre a Houston, ahogy a kosaras nagykönyvben meg van írva, vagyis nem kapnak kosarat a hiba mellé, elkerülhető lett volna a hosszabbítás.

Visszajöttek a kiesőjelöltek

A Bulls és a Rockets is hozta a kötelező győzelmet, előbbi Dunleavy parádéjának, utóbbi pedig egy újonc triplájának köszönhetően. Ennek ellenére egyik fél sem lehet nyugodt, nem tudtak dominálni és igazán nem működött az előzetes terv. Noah-ék támadásait csak a 8/10 triplával záró dobógép tudta megmenteni, a Houstonnál pedig James Harden továbbra is csak szenved – most éppen 37 pontot szórt, de ehhez 35 rádobásra volt szüksége. Mellette Parsons sem találja magát, de legalább Aldridge-et emberi számokon tartották. Kulcsfontosságú lesz mindkét párharcban a negyedik meccs, ha azt ismét a vendégek nyerik, visszaszerzik a hazai pálya előnyét – persze mit ér a hazai pálya egy olyan sorozatban, ahol csak a vendégek nyertek? Ha azonban újra kikapnak, a kiesés szélére sodródnak – három meccset zsinórban egyik csapat sem valószínű, hogy képes nyerni.

Van, amit nem lehet tanítani

Bár Kevin Garnett csak 16 percet tölthetett ma a pályán (ez alatt is kipontozódott) és összességében is kevés labdát kap idén – pontosan megmutatkozott az, hogy miért kell ő nagyon ebbe a Brooklynba. A tűz. Amikor egy labdának utána vetődött, megszerezte, majd rá jellemző módon „megőrült”, akkor látszott az, hogy mi hiányzott ebből a csapatból tavaly. Az érzelem és a fanatizmus. A tavaly rengeteget kritizált közönség is megtalálta magát és a hangját, amit neki (és Pierce-nek) köszönhetnek Williamsék. Garnett időkéréseknél is folyamatosan tüzelte övéit, kicsit olyan érzése volt az embernek, mint Ray Lewisszal, az NFL-ből tavaly visszavonult játékossal kapcsolatban. Márpedig ne feledjük: Lewis egy hihetetlen playoff-futás után gyűrűvel az ujján akasztotta szögre a mezét…

Minden a Heat kezére játszik?

A Chicago a Washingtonnal, az Indiana az Atlantával küzd nagyot, előbbinél körvonalazódik egy hétmeccses párharc, ami a szűk rotációval dolgozó Bikáknak nem igazán jön jól. A Pacers is legkorábban hat meccsen juthat tovább, ráadásul a belviszályok és a médianyomás tovább gyengítik Vogeléket. A Brooklyn kiegyensúlyozottnak tűnik, de közel sincs könnyű dolguk a Torontóval, az idősödő sztárok lábaiból is sokat kivehet ez a párharc, miközben a Miami csendben és könnyedén hozta a két kötelező hazait. Battier (de még a sérülésből felépülő Beasley is) csendben tűri, hogy nem játszik, ellenben Jones, Lewis és Haslem a korábbi mellőzés után 100%-osan szállt be. A kiegészítőkre kevés figurát játszanak ki, de formába hozták Wade-et, legutóbb már Bosh-t is – az már csak hab a tortán, hogy Al Jefferson fél lábbal játszik ellenük.

Ezért imádjuk a playoffot

Eddig is volt már néhány nagy teljesítmény olyan játékostól, akitől nem vártuk volna (Beno Udrih, Shaun Livingston, Devin Harris, DeMarre Carroll, James Jones), de Troy Daniels az első olyan kosaras ebben az évben, aki tényleg a nulláról lett nyerőember. A hátvéd szűkebb pátriájában, Virginiában lett ismert játékos a VCU Egyetem színeiben, ahol tavaly volt egy 11 triplás, csapatrekordot hozó meccse is. Persze a VCU nem egy nagy egyetem a kosárcsapatot illetően, így nem meglepő, hogy nem draftolták nyáron. Daniels elment a Charlotte Bobcats nyári ligás csapatába, szerződést is kapott, de a szezonkezdést már nem érte meg. A Rockets is leigazolta még pár napra októberben, de aztán kitette a keretből, így maradt neki a D-Liga, pontosabban a Rockets fiókcsapata, a Rio Grande Valley Vipers. Február 21-én kapott szerződést a Rocketstől, de bemutatkozására március 5-ig kellett várnia. Április végéig összesen 75 percet kapott a bizonyításra, de ebben már benne volt a szezon végén egy 6 triplás összecsapás is a Pelicans ellen. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus