Playoff-percek: Kérdőjelek Indianában, Oaklandben és Memphisben

Vajon mikor lép, ha lép Frank Vogel? A Pacers gyakorlatilag négy fontos játékosa nélkül nyert kulcsmeccset Atlantában - eljött végre a fordulat ideje? A média segítsége is jól jött az OKC-nek és Kevin Durantnek? Egy-egy sérülés pecsételheti meg a Grizzlies, illetve a Warriors sorsát?

Vogel nem kapkodja el

Az Indiana trénere, bár többször elmondta, hogy nem tartja kizártnak, hogy változik a kezdő ötös, eddig mégsem lépte ezt meg és továbbra is Roy Hibbert szenvedésével kezdődik minden meccsük. Az már a negyedik találkozón világossá vált, hogy az alacsony szerkezet sokkal jobban működik (Copeland fizikálisan tartani tudja a lépést Millsappel és széthúzza a pályát), de az ötödiken is Hibbert kezdett – ki is kapott a Pacers. Ez sem volt elég, a hatodikon is a center játszott az első percekben – egy újabb tragikus teljesítmény és faultgondok kellettek ahhoz, hogy ismét Copeland és Watson kerüljön előtérbe. Velük kihúzták a Hawks méregfogát és még Teague remeklése ellenére is nyerni tudtak. Ezek után kérdés, hogy mit várjunk a mindent eldöntő hetedik összecsapáson.

Csalóka győzelem, csalóka felállással

Tegnap bár megszenvedett a Horfod nélküli Atlantával idegenben a Pacers, de azért ne felejtsük el, hogy gyakorlatilag a lélekben elveszett Roy Hibbert és a nem játszatott Evan Turner, Luis Scola duó mellett Andrew Bynum sem volt ott a pályán, a többiek pedig több hullámvölgyön átküzdve magukat csak behúzták azt a meccset, mely a feltüzelt és vérszemet kapó Hawks csarnokában még teljes csapattal sem lett volna könnyű mutatvány. Egyelőre nem láttak hiteles információk napvilágot arról, miért nem állította be a szakvezető a két legnagyobb nevű, egészséges csereemberét, de az biztos, hogy a fizikális fáradtság mellett az öltözői problémákat is menedzselnie kell a fiatal Vogelnek, aki hatalmasat alkothat és a sportág nagyjai közé emelkedhet, ha esetleg innen visszahozza csapatát és netalántán eljut a döntőig vagy a bajnoki címig.

Conley sérülése lehet a Memphis végzete

A Thunder és Durant mentálisan mindenképpen szintet lépett annak ellenére, hogy Scott Brooks továbbra is meg van lőve taktikailag, a tréner az első meccs óta semmit nem tud hozzászólni a párharchoz. A Memphisnél viszont Randolph fáradtnak tűnik, Gasol nem első opció támadásban és most az eddig nagyszerűen játszó irányítójuk lehet, hogy kiesett:  Conley-t ma nagyon megfogta az OKC, majd megsérült és bár állapotáról nem tudunk bővebbet, ha játszik is az utolsó meccsen, közel sem lesz egészséges. Márpedig ebben az esetben aligha lesz esélyük a hazai pálya előnyével és óriási lelki plusszal felfegyverkezett Thunder ellen, hiszen amellett, hogy Conley 15 pontja mellett szűk 8 gólpasszt és 1,7 labdaszerzést átlagol ebben a szériában, nincs érdemi cseréje sem, hiszen Nick Calathes 20 meccses eltiltását tölti.

Pacsi a The Okahomannek

Noha még a meccs előtt elnézést kért a Mr. Megbízhatatlan címért az újság szerkesztősége, biztosak lehetünk benne, hogy ez is csak segítette az álmából felébredő és végre a képességeihez méltóan agilis Kevin Durantet abban, hogy győzelemre vezesse az OKC-t a Memphisben lejátszott élet-halál derbin, pláne a diadal módjában és a momentum teljes mértékű megszerzésében. Russell Westbrooknak mindjárt "csak" 21 mezőnykísérlete volt a korábbi 30 feletti vagy éppen alatti számok után és a palánk alatti emberek is serényen osztották a blokkokat, egy szóval a semmiből állt össze a viszonylagos rend Oklahoma Cityben, még pont időben. Igazi csapatmunka, amiből úgy fest, a média is kivette a részét.

A GSW sorsát is egy sérülés pecsételheti meg?

Hiába nem kulcsembere a Warriorsnak Jermaine O'Neal, ám mióta nincsen Andrew Bogut és DeAndre Jordan, valamint Blake Griffin és Glen Davis áll az ellenfél gyűrűje közelében, muszáj magas posztokon is legalább mennyiséget felvonultatnia a hatodik kiemeltnek ahhoz, hogy pariban legyen. A Davis általi rossz mozdulatot elnézve erősen kétségesnek tűnik, hogy az amúgy is sérülékeny JO hadra fogható lesz-e a mindent eldöntő hetedik derbin holnap éjjel, de ha nem, akkor idegenben csoda kell a Golden State-től, ha tovább akar jutni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus