Playoff-percek: ki állítja meg a Warriorst?

Curry-re nincs ellenszer - Thompsontól nem kell az extra - mentálisan összeomlott a Houston - ki tud válaszolni a GSW-nek?

 

Thompson extrájára nincs is szükség

A Splash Brothers egyik fele parádézik ugyan, a másik viszont szenved a dobással – ennek ellenére három meccsből hármat nyert a Warriors. Thompson 1/7-es triplamutatót szenvedett ki magából az előző két mérkőzés mindegyikén, illetve a harmadik találkozó első félidejében is csak egy dobását értékesítette a hétből – ennek ellenére 25 ponttal vezetett a nagyszünetben a Golden State. Thompson ebben a szériában 15 pontot átlagol 36,7%-kal mezőnyből, 4/22 triplát süllyesztett el, és bár alapvetően jól védekezik James Hardenen, az első két meccsen mindent bedobott Szakáll. A GSW dobóhátvédje tehát finoman szólva sincs bombaformában – de aktív elöl-hátul, ez pedig jelenleg elég…

Megtört a Houston

A Clippers ellen fel tudott állni a padlóról a texasi gárda és remekül játszva, nagy lelkierőről tanúbizonyságot téve 4-3-mal továbbjutott – sőt, a Warriors elleni második meccsen is nagy hátrányt dolgoztak le a hajrában. Azonban az, hogy mindkét meccs centiken múlt és mégis 0-2-vel kellett hazautazniuk, láthatóan összetörte őket – mentálisan teljesen másképp jöttek ki a parkettre, mint a GSW. Nyilván az is látszott, hogy annál jobban nem nagyon játszhatnak, mint ahogy a második meccsen tették, majd amikor most Harden nehéz egy-egyei már nem ültek, kiürült a repertoár – Curry-re nem tudtak válaszolni és lelkileg gyakorlatilag feladták a küzdelmet. Kérdés, hogy a negyedik mérkőzésre dacból összekapják-e még magukat (meg az is, hogy a Warriors mennyire fogja azt erőltetni), vagy a nyugati első kiemelt söpréssel jut-e a nagydöntőbe.

Ki állítja meg Steph Curry-t?

Ugyan két találkozó erejéig limitálni tudta őt a Memphis (ők is inkább Thompsont, mint Curry-t), de sem a New Orleans az első körben, sem pedig most a Houston nem tudott mit kezdeni az MVP-vel. Azt már szinte borítékolhatjuk, hogy a Warriors ott lesz a nagydöntőben, de arra is nagy esély mutatkozik, hogy a Cleveland Cavaliers lesz a gárda ellenfele – azt pedig ismételten nem látni, hogy David Blatt együttese hogyan tudja megfogni Curry-t. A fél lábú Irvingben nyilvánvalóan nem lehet bízni ilyen téren; lehet, hogy senki nem tudja lelassítani a liga új királyát?

Hol van a Warriors gyenge pontja?

Ebben a rájátszásban eddig egyetlen egyszer döccent meg a szekér – amikor a Memphisnél a ligaszinten egyedülálló Conley-Allen páros két mérkőzés erejéig fel tudta venni a versenyt a Splash Brothersszel. Ezen felül esélye nem volt a New Orleansnak, azt a két meccset leszámítva a Memphisnek sem (igaz, Allen sérülése is belejátszott ebbe) és úgy fest, hogy a Houstonnak sem. Mindhárom csapatnak másféle erősségei, gyengeségei voltak, volt atletikus négyes, statikus-domináns négyes-ötös, kőkemény periméter-védekezés, James Harden, atletikus center… egyelőre semmi nem nehezítette meg igazán Steve Kerr csapatának dolgát. LeBron James?...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus