Playoff-percek: LeBronból kirobbant az állat

LBJ ment, mint egy tank - Griffin tarthatatlan - Harden előlépett - Paul és Redick játékát elvette a Houston - képes még váltani a Bulls?

 

James otthon tért észhez

Nem tudni, hogy a negyedik mérkőzést eldöntő dobás, vagy az újabb erőlködéssel való szembesülés, viszont tény, valami helyre tette James-t, átszabta azokat a gátakat, melyek eddig visszafogták. A Cavaliers vezére tudta, hogy ennek a jelzőnek megfelelően kell játszania és végre összekapta magát. A lehető legjobbkor tette mindezt, mivel az ő gyengébb teljesítményén kívül más problémákkal is szembe kell néznie a Clevelandnek, többek között felrémlett a korai kiesés veszélye is. Első dobását elhibázta, ezt követően viszont parádézott, az első félidőt 10/12-es mezőnymutatóval, 24 ponttal fejezte be. A harmadik negyedben visszalépett a pontszerzésben, de sorozatban öt támadást fejezett be úgy kosárral a Cavs, hogy ő adta a gólpasszt. Védő-, és támadóoldalon egyaránt úgy szerepelt, mint ahogy azt várni lehet tőle egy ilyen szériában, s mellesleg az idei playoffban először jutott 50%-os mezőnymutató fölé. Egyedüli negatívumként azt lehet felróni neki, hogy továbbra sem ülnek távoli dobásai. Az 1977-78-as rájátszás óta csak két játékos, Larry Bird (1986) és Shaquille O’Neal (2000) végzett legalább 35 ponttal, 10 lepattanóval, 5 gólpasszal, eladott labda nélkül. Hozzájuk csatlakozott a mai estén LeBron James, aki közel két éve zárt utoljára rájátszásbeli mérkőzést 0 eladott labdával.

Semmit nem javult a Bulls

Egyedül Jimmy Butler nyújtott jó teljesítményt a Chicagónál, de ő is csak támadóoldalon – LeBron Jamesszel semmit nem tudott kezdeni ezúttal. Derrick Rose egy negyedig volt hasznos, utána 2/15-ös mezőnymutatót szenvedett ki magából, így hiába volt nagyon aktív, drága hibákat vétett – bár ezúttal Dunleavy tudott hozzátenni érdemben, az újfent 40% alatti mezőnymutató elég árulkodó a gárda támadójátékát illetően. Jelenleg nettó erőlködés, amit előad a Chicago és ha ezen nem tudnak azonnal javítani, a következő találkozón véget ér a széria – LeBron James személyében a Cavsnek megvan az a játékosa, aki akkor is győzelemre viszi a csapatát, amikor az csak szenved, de a Bullsnál úgy fest, nincs ilyen ember…

Harden összekapta magát

Az elmúlt két, kissé „langyos” meccs után James Harden igazi vezérként lépett pályára az életéért küzdő Houstonban – jóval agresszívebben játszott, mint tette azt korábban. Tizenhárom betörést hajtott végre a találkozó folyamán, amiből csapata húsz pontot szerzett – igaz, ő „csak” kilencet, de jól találta meg az üresen maradt társait, és amikor dobásra vállalkozott, rendkívül hatékonyan fejezte be a támadást. Amikor zárást kapott, akkor is nagyon agresszíven ment be a sűrűbe, így a 24 kapott zárásából 32 pontot profitált csapata – főleg a második félidőben telepedett rá a Clippers védekezésére, így nem csak a tripla-duplával, de stílusával is sakkban tartotta a vendégeket.

Paul és Redick levédve

A Houston nem csak a támadójátékban, de védekezésben is jóval agresszívebben kosárlabdázott, mint tette azt az előző találkozókon – ezt főleg a két hátvéd, Paul és Redick teljesítményén lehetett lemérni. Az irányító kedvelt helyzeteit rendre elvette a Rockets, CP3 31 zárást kapott, de ő maga ezekből összesen öt dobást vállalt és mindössze egyet értékesített – viszont csapata is csak 29 egységet profitált. McHale a Redick elleni védekezésen is változtatott, Trevor Arizára bízta a feladatot, és amikor a kiscsatár fogta a Clippers dobógépét, utóbbi nem szerzett pontot – mindössze négy triplakísérletig jutott, közelebb nem tudott menni a gyűrűhöz. Összehasonlításképpen: az előző összecsapáson Jason Terry fogta, ekkor 4/4 dobást (közte 3/3 triplát) küldött a helyére Redick öt perc alatt…

Mindenki megpróbálkozik Griffinnel

Blake Griffin továbbra is masszívan a Clippers legmegbízhatóbb embere, McHale pedig folyamatosan rotálta rajta védőit – volt olyan, hogy James Harden maradt vele a váltások után. Összességében Howarddal szemben 5/9-es mezőnymutatóval termelt tíz pontot (három támadópattanóval), Jonesszal szemben 5/6-os mezőnymutatóval jutott el tizenegy egységig, egyedül Josh Smith (0/3) végzett rajta jó munkát. Griffinen egyébként nem látszott meg csapata és a hátvédek gyengébb játéka, ő most is beszórt tíz pontot a festékből, ráadásul az ő benti érintéseiből 1,63 egységet profitált átlagosan a Clippers – nem rajta múlt a vereség.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus