Playoff-percek: meddig mehet a Wizards?

A Wizards eddig a playoff egyik nagy meglepetéscsapata, meddig mehetnek Wallék? Fejek hullhatnak Houstonban, ahol eddig egyedül Troy Daniels emlékezetes. Igazi bokszmeccsre hasonlít a Raptors-Nets párharc, jön az ötödik menet. Lehet fokozni: a Miami Heatnek kinéz egy söprés, míg a nagy ellenfelek még inkább esnek-kelnek. 

Meddig mehet a Wizards?

Viszonylag könnyedén győzte le harmadszor is a rájátszás előtt még a Heat-Pacers páros legkeményebb ellenfelének tartott Bullst a Washington, méghozzá egyik kulcsfigurájuk nélkül. Nené hiánya viszont abszolút nem látszott Wallékon, Booker hatékonyan helyettesítette. Volt már erről szó korábban, de most realizálódni látszik: ennek a Wizardsnak gyakorlatilag nincs gyenge pontja, klasszis irányító, tökéletes benti páros, rendszerbe illő dobók és bár a kispad lehetne hosszabb, rutin és minőség is megtalálható a cserék közt. A védekezésük szintén erős, a festéket remekül őrzik, amit a Bulls eddig csak egyszer tudott átdobni. Ezzel a szerkezettel óriási gondokat okozhatnak bárkinek, a Heatnek és a Pacersnek is van félnivalója – persze még nem jutottak túl a Chicagón, de nagy tételben nem fogadnánk a Bikákra.

Fejek hullhatnak Houstonban

A szakadék szélére került a szezon előtt még itt-ott a bajnokesélyesek között emlegetett Rockets, miután újfent hosszabbításban kaptak ki a Portlandtől. Egy elsőkörös bukta után át kell gondolni ezt a csapatot, bár a hírek szerint McHale edző kap még egy évet. A védekezés romokban még Howarddal is, és ha már nála tartunk, érdemes megjegyezni, hogy szinte ő az egyetlen, aki a rájátszáshoz méltó számokat hoz: nagyjából 28 pont, 14 lepattanó és 3 blokk. Viszont a másik vezér, Harden terített betli, már tavaly sem hozta az elvártat, de idén még azt is alulmúlja: amellett, hogy a védekezése egészen bicskanyitogató, támadásban is botrányos. 27 dobásából csak minden harmadik jó, a triplái még gyengébbek – ennek ellenére mégis az ő helye biztosnak tűnik. De a többiek nem lehetnek nyugodtak, a két sztár körül komoly változások jöhetnek a holtszezonban, mert ahhoz túl sok a tehetség Houstonban, hogy egy kört se éljenek túl.

Most Williamséken a sor

Oda-vissza játék folyik a Brooklyn-Toronto párharcban, a Lowry-DeRozan páros húzta Raptors egyenlíteni tudott a Williams-Johnson duó vezette Nets ellen. Utóbbi kettőnek most nagyon nem ment, sőt, Johnson labdát is alig kapott, Paul Pierce vette a kezébe a karmesteri pálcát. Az eddigi négy meccset mégis az irányítók és az elsőszámú dobók párharca döntötte el, Pierce, Livingston vagy Valanciunas és Vasquez jó vagy rossz szereplése csak hab volt a tortán. Mindkét fél inkább a vezérei képességeiben és nem feltétlenül a gördülékeny csapatjátékban hisz (vagy ezt tudja játszani) és bár klasszisokból több van Brooklynban, hiába, ha nem képes mindegyikük egyszerre hasznos lenni. Most Jason Kiddéken a sor, hogy válaszoljanak, ugyanis, ha szerdán kikapnak Torontóban, legjobb esetben is hetedik meccset kell vívniuk idegenben, az pedig még az ő sokat látott veteránjaiknak is komoly kihívás lenne.

Tényleg minden a Heatnek segít

Pár napja már értekeztünk arról, hogy ennél jobban nem is alakulhatna az NBA idei rájátszása a bajnok számára - mostanra kiderült, hogy elhamarkodottan ítéltünk. Keleten a Pacers és a Nets (vagy a Raptors) már biztos, hogy legalább hat meccset kénytelen játszani az első körben, a nagy mumusnak számító Chicago Bulls pedig egy meccsre van a kieséstől. Nyugaton a Spurs 2-1-es hátrányban van, a Thunder vért izzadva (három hosszabbításos meccsel) áll 2-2-re a Grizzlies ellenében, a Houston Rockets pedig 3-1-es hátrányban jó eséllyel ki fog esni. Pár napja még a Clippers volt az a gárda, akire azt mondhattuk, hogy viszonylag simán zárhatja az első kört - aztán jött a Sterling-botrány, a Warriors pedig 2-2-re egyenlített abban a csatában.

Eközben a Heat házatáján az okozza a legnagyobb izgalmat, hogy akkor most LeBron James tényleg Michael Jordannel próbált-e kekeckedni - miközben a Miami simán verte a Bobcatset és holnap hajnalban söpörhet az első körben. 

Troy Daniels egyedül kevés

Az újonc megint nagyot alkotott a Rocketsban, 5 kísérletből 4 hármast szórt be, a Trail Blazers elleni hosszabbításban előbb egy hármassal, majd tripladobás közben kiharcolt, majd értékesített három büntetővel jelentkezett. Nem rajta múlt, hogy a Houston megint kikapott. Egyelőre úgy tűnik, hogy az ifjú dobóhátvéd produkciója lesz az egyetlen, amire szívesen emlékeznek majd vissza a Rockets-drukkerek, ha az idei playoff kerül szóba. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus