Playoff-percek: még a palánk alatt is kikapott az OKC

Fő fegyverét vesztette el a Thunder - vereség utáni GSW-agresszió - gyorsított a Warriors - az OKC játéka lebontva

Megfordult a lepattanózás

A Thunder egyik legnagyobb fegyverét hatástalanította a Warriors, ugyanis idei találkozóik során először megnyerte a lepattanócsatát, méghozzá nem is kevéssel - a támadókat tekintve 15-7-re, összességében 45-35-re. Az OKC-nél Enes Kanter nem igazán volt most használható, hamar beütötte a faultjait, lassú volt védekezésben és a lepattanókat sem szedte, de Ibaka és Adams sem volt faktor. Ezúttal egyébként egy magasember gyakorlatilag végig fent volt a GSW-nél, mind a négy centerét pályára küldte Steve Kerrt, Bogut 15 perce volt a legtöbb közülük...

Gyorsított a Warriors

Az első meccsen nem, vagy csak bizonyos időszakokban tudta megszokott dobóhelyzeteit kialakítani a bajnok, most azonban megvoltak az elzárások, labda nélküli mozgások, és jöttek is a jó helyzetek. Ennek köszönhetően sokkal jobban dobtak kintről és a betöréseik is ültek, jóval több büntetőt harcoltak ki, és ki tudták kerülni, vagy éppen a gyűrű alól kihúzni Adamsékat - remekül működött Curry-ék játéka.

A Thunder támadójátéka lebontva

Az első meccsen sem feltétlenül remekelt az OKC, de akkor még Durantnek és Westbrooknak is voltak nagyszerű időszakai fontos pillanatokban, Adams is hozzátette a magáét és sokkal jobban védekezett a csapat - most ebből semmi nem valósult meg. Elöl egyedül Kevin Durant 23 pontos első félidejét lehet megemlíteni, a másodikban már ő is passzívvá vált, Russell Westbrook pedig az egész találkozó folyamán alig tudott jó helyzetbe kerülni. Serge Ibaka teljesen eltűnt, mivel a két sztár lehetőségeit erősen limitálta a GSW, így a kiegészítők szinte használhatatlanok voltak - ebben a formában teljesen reménytelen volt a gárda játéka.

Thompson sorozata megszakadt

A GSW dobóhátvédje ezúttal nem igazán találta a ritmust (15 pont, 5/17 mezőnyből, 2/8 tripla), de belefért, mert csapata így is tükörsimán nyerte a mérkőzést. Ezzel azonban megszakadt a sorozata, hiszen eddig sorozatban nyolc playoff-meccsen érte el a húszpontos határt - a vonatkozó csapatrekordot Tim Hardaway tartja 12-vel még 1991-1992-ből. Egy mérföldkövet így is elért Thompson, ugyanis átlépte az 1000 pontos határt a rájátszásban, ráadásul ugyanígy tett ezen az estén Andre Iguodala is.

Vereség után mindig éles a GSW

Az első találkozón több flegma eladott labda, az elveszített nagy előny és több más jel is arra utalt, hogy mentálisan nincs 100%-os állapotban a címvédő, ám a második meccsre ez abszolút megfordult. Steph Curry saját bevallása szerint alig várta, hogy újra pályára léphessen és javíthasson, ez a mentalitás pedig az egész csapaton érződött - minden labdáért ugrottak, minden védekezést komolyan vettek és végig uralták a derbit. Ez jellemző általában a GSW-re egy-egy vereség után, ugyanis az alapszakaszban sem kaptak ki soha kétszer egymás után, és mindent egybevéve csak a Portland tudta őket kétszer megverni eddig...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus