Playoff-percek: Nem működött a Heat, dominált a Pacers

Újra a Pacers uralkodott a gyűrű alatt. David West dobásait megtalálta Frank Vogel. Lehet levonni következtetéseket az ötödik meccsből? Erik Spoelstra jó tíz percig tehetetlen volt. A büntetőarány visszatért a kezdetekhez.

Megint kiszorult a Heat a festékből

Hibberték megint hatékonyan védekeztek bent, így maradtak a triplák a Heatnek. Annyira talán nem bánták, hiszen Lewis vezetésével 15 hármast dobtak 48%-kal, de jelzésértékű, hogy James hiányában nem tudtak büntetőket kiharcolni és nagyjából fele annyi pontot szereztek a gyűrű alól, mint a Pacers. Igaz, James sem volt sikeres ma, de feltűnő, hogy ha ő nem teszi fel, amiket fel kell, csak a tempók maradnak Spoelstra csapata számára.

David West reagált

Az előző találkozón labdához is alig jutott a rutinos erőcsatár Rashard Lewis szorításában, ma viszont elzárások után rendre betalált középtávolról, a gyűrű alatt pedig faultokat tudott kiharcolni és büntetőzni. Egy pattanó és egy pont híján elérte a 20/10-et és 63%-kal értékesítette a dobásait  - George extrája mellett ma az ő rendkívül hasznos játéka volt a mérleg nyelve.

Van oka félni a Miaminak?

Az Indiana megtalálta West dobóhelyzeteit, nem akadtak el a támadások Stephensonnál, szépen járt a labda – ugyanakkor Hibbert rendkívül koncentráltan játszott mindkét oldalon. Ezek egyike sem volt meg az elmúlt három találkozón, miközben a Heat folyamatosan javult – egészen máig. Ennek ellenére (és James gondjai ellenére) mégis egylabdás meccs lett belőle, Spoelstra szerint megvoltak a lehetőségeik a győzelemre így is. Az valószínű, hogy LeBron nem fog még egy ilyen teljesítményt összerakni, de az is, hogy nem fog 15 hármast dobni a címvédő…

Nem használtak Spoelstra időkérései

A harmadik negyed végén és a negyedik negyed elején volt egy periódus, amikor bármit csinálhatott a Miami mestere, képtelenek voltak megvalósítani azt játékosai. A Pacers rendkívül agresszív, de iszonyatosan koncentrált védekezése megfojtotta őket, így időkérések után is azonnal eladták a labdákat, nem játszották ki a figurákat és botrányos dobásokat vállaltak. Az Indiana George vezérletével kihasználta ezt és folyamatosan szerezték a könnyű kosarakat, majd James visszaállása után tudott némileg rendeződni a vendégcsapat.

Agresszivitás nélkül nincs győzelem

A sorozat első meccsén óriási fölényben volt az egypontosokat illetően az Indiana, azóta viszont fokozatosan megfordította ezt a Heat, legutóbb már nagyjából kétszer annyi alkalommal állhattak a vonalra. Ma viszont ismét George-ék uralkodtak, a festékbeli dominanciájuk itt is mérhető volt: 22 büntetőt dobhattak, ellenben a Heat összesen nyolcat. A párharc során rendkívül meghatározó a faultarány eddig, ezért erre mindenképpen oda kell figyelnie a hatodik összecsapáson Jameséknek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus