Playoff-percek: rossz irányba halad az OKC

Lebontotta saját játékát a Thunder - megtalálta magát a GSW - a hetedik meccsen már a Warriors az esélyes, de ne írjuk le Durantéket

Nagyon rossz az irány az OKC számára

A Spurs elleni szériában és a nyugati döntő első négy (különösen a 3-4.) meccsen látott védekezés és csapatjáték egyre kevésbé működik, már egyáltalán nem tud dominálni a Thunder. Bár Dion Waiters most is játszott 36 percet, különösebb hatása nem volt a találkozóra, a GSW megtalálta a játékát Duranték small-ballja ellen, ráadásul sem lepattanózásban, sem leindításokban nincs komolyabb előnyben az OKC. Emellett támadásban egyre egyszerűbb a játékuk, egyre kevésbé kerül helyzetbe Duranten és Westbrookon kívül bárki - sem Waiters, sem Ibaka, sem Adams nem közelíti meg azt a szintet a meccsre való hatásban, mint a párharc elején.

Megtalálta önmagát a Warriors

Ahogy Curry mondta Thompsonnak a találkozó folyamán: "let's go and have fun" - a bajnok megy, rohan és talán most először élvezi a játékot igazán. A rengeteg hárompontos várható volt tőlük, eddig jól hatástalanította ezt a fegyvert az OKC, de most már belemelegedett Curry (jöttek a zárás mögött egy leütésből dobott triplák) és különösen Thompson - a kilenc-tíz méterről, álló helyzetből, emberről elengedett dobással nem nagyon lehet mit kezdeni... Ez az önbizalom (és minőség), aminek a 73-9-et köszönheti a gárda, és ez az, ami kulcsfontosságú lesz a hetedik mérkőzésen is.

Kulcspillanatban mindig megvillan a GSW

Nem tudta eldönteni a meccset a Thunder három negyed alatt, a hajrában pedig lejátszotta őket a pályáról a címvédő - a clutch helyzetek kezelését össze sem lehetett hasonlítani ezen az estén. Lehet nevetni Steph Curry védekezésén, de a kétszeres MVP az ötödik és a hatodik meccsen is a legjobb pillanatban lopott labdát, majd amikor igazán kellett, elvállalta és el is süllyesztette a döntő dobást. Eközben a túloldalon Russell Westbrook egészen nevetséges módon adta el a labdákat, Kevin Durant erőlködését pedig szintén rossz volt még nézni is - ezen elmehet a széria számukra.

Megint ugyanabba a gödörbe esik bele a Thunder?

A Warriors is váltott védekezésben, sokkal aktívabbak Iguodaláék, Boguték jobban védik a gyűrűt, de egy pillanatra sem tudott erre reagálni az OKC, sőt, még inkább elkezdtek erőlködni. Ennek az lett az eredménye, hogy Kevin Durant az utóbbi két találkozón 22/62 (35,5%), Russell Westbrook pedig 21/55 (38,1%) dobását értékesítette - előbbi 4/19, utóbbi 3/13 triplát süllyesztett el. Döntő pillanatokban nem tudnak a csapat élére állni, itt a hatodik találkozón elveszítették az előnyüket is a hajrában... hiába tűnt sokáig másként, sokadszorra is képesek voltak lebontani saját játékukat. 

A hetedik meccs már nem az OKC-nek kedvez

Az nem vitás, hogy a momentum már a Warriors oldalán van, hiszen vert helyzetből, 1-3-ról, két hatalmas pofon után álltak fel és egyenlítették ki a párharcot, így a mindent eldöntő hetedik meccset saját közönségük előtt vívhatják meg. A Thunder nyert már ebben a csarnokban a sorozatban, de azóta nagyot fordult a világ, hiszen a GSW éles, az OKC pedig zuhan - emellett idegenben hetedik meccset nyerni nagyon kevés csapatnak sikerül, pláne a címvédő ellen. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, vissza kell találni a helyes útra, kérdés, hogy képesek-e erre - ki tudja elképzelni, hogy ilyen szituációban ismét a csapatjátékot helyeznék előtérbe Duranték és nem a két sztár egy-egyezését?

Leírni azért nem szabad a Thundert

Ahogy írtuk már feljebb, rossz irányba tart az OKC, nem működnek azok a dolgok, amelyek miatt a döntő kapujáig jutottak - de mindezek ellenére két szoros meccsen kaptak ki a Warriorstól. Gyengén dobtak Duranték, Klay Thompson minden extra dobását értékesítette, mégis csak az utolsó pillanatokban dőlt el a találkozó, sőt, ezekkel együtt is vezetni tudott a Thunder. Az akaratukkal aligha lesz gond a hetedik meccsen, és a festékből most is teljesen kiszorították a GSW-t - egyáltalán nem lehet őket leírni, sőt, csak most már nem az ő kezükben van a párharc sorsa.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus