Playoff-percek: több ilyen nem fér bele a Spursnek

Most már nehéz a Spurs dolga, de nem lehetetlen - Greennek nem kell segítség - gyűlnek a sérültek a Golden State-nél - NBA-rekordnál jár a Warriors. 

Nem csak hogy veretlenül...

Nem elég, hogy idei tíz playoff-mérkőzéséből tízet megnyert eddig a Golden State és a Spurs ellen is két győzelemre van a továbbjutástól, de mindezt imponáló magabiztossággal teszi - azzal együtt, hogy természetesen az előző találkozón finoman szólva rezgett a léc. Mindenesetre a GSW eddig átlagosan 17 ponttal múlja felül ellenfeleit, amire tíz playoff-meccs alatt még senki nem volt képes az NBA történetében. Ráadásul még egy adalék: mióta Kawhi Leonard kidőlt az előző meccs harmadik negyedében, azóta 194-133-ra nyert a Warriors úgy, hogy 57%-kal dobott mezőnyből, miközben a San Antonio csak 37%-kal.

Iguodala után Pachulia is megsérült

A Spurs-drukkerek szerint nyilván ez a karma, mindenesetre Zaza Pachulia a második meccs hetedik percében elhagyta a parkettet és nem tért már vissza - megzúzódott a sarka és egyelőre nem tudni, hogy kell-e mérkőzést kihagynia. Andre Iguodalának a térdével vannak gondjai (legutóbb tíz percet játszott, most semmit) és azért elmondhatjuk, hogy a Warriors a "határon van" a sérülésekkel - kisebb gondjai voltak már Currynek, Greennek és Durantnek is, ráadásul ne felejtsük el, hogy vezetőedzőjük, Steve Kerr nélkül oldják meg eddig a feladatot. Persze az ellenfek részéről eddig Nurkic, George Hill, Tony Parker és most Kawhi Leonard sérült meg, ebből a szempontból nem panaszkodhatnak...

Greennek nem kell segítség

Leonard nélkül több opciót is kipróbált a Spurs támadásban, főleg miután Pachulia megsérült a hazaiaknál, hiszen a Gasol-Aldridge páros testi erejét, magasságát ki lehetett volna használni az alacsonyabb Golden State-tel szemben. Ám ahogy Gasol megkapta a labdát Draymond Greennel a hátában, el is veszítette azt, Green levezényelte a lerohanást és dobott belőle egy triplát a Warriors. Következőleg Aldridge kapta meg pozícióban Greennel, Pat McCaw pedig úgy érezte, hogy be kell segítenie - Aldridge kilőtte a labdát Bertansnak, aki beverte a hármast. Green ekkor üvöltve kiosztotta McCaw-t, hogy a saját emberével foglalkozzon, nem kell besegítenie és valóban nem is kellett: LMA összesen nyolc pontot dobott 14 mezőnykísérletből, Green őt is levette a pályáról.

Nehéz, de nem lehetetlen

Nagyon másképp is alakulhatott volna eddig a párharc, hiszen az első meccset gyakorlatilag megnyerte már a Spurs, mielőtt megsérült Leonard, de onnantól egyrészt úgy összeomlottak, hogy akkor is kikaptak, másrészt a második összecsapáson saját maguk sem hitték el, hogy nyerhetnek vezérük nélkül. A legfontosabb (egyetlen?) feladat most a texasiak előtt az, hogy fejben összeszedjék magukat és arra támaszkodjanak, amivel az első meccsen sikeresek voltak - legközelebb vasárnap hajnalban lépnek pályára San Antonióban, addigra jó esély van arra, hogy Leonard állapota eleget javul, illetve a hazai pálya is őket segíti majd. 

Ezzel együtt az életükért kell majd küzdeniük, mert ha azt a meccset sem nyerik meg, akkor gyakorlatilag véget ér számukra a rájátszás. 2-0-ról még nincs minden veszve úgy, hogy most következnek a hazai meccseik és hogy Leonard visszatérhet, de tegyük hozzá, hogy történetük során eddig egyetlen egyszer nyertek hasonló helyzetből, 2008-ban a New Orleans Hornets ellen. Persze arra is emlékszünk még, hogy a GSW képes már megnyert sorozatot elbukni és ha valamivel meg tudja fogni őket Popovich, akkor még Steve Kerr hiánya is kiütközhet, de mindenhez alapvetően két dolog szükséges: fejben 101%-ra pörögnie a teljes csapatnak és valahogy megnyerni a harmadik meccset. Ha nem sikerül, akkor könnyen lehet, hogy a Warriors a nagydöntőig is sokat pihenhet...

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus