Playoff-percek: történelmi Toronto-siker

A lepattanózás jelentette a Raptors győzelmét - ez a Dragic kell a Heatnek - nem Walkeren múlt - a palánk alatt is uralkodott a GSW.

Rosszul jött ki Walker hullámzása

A Charlotte irányítója meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtott a Miami elleni párharc folyamán, az első találkozón nem ment neki a játék, a második már 29 pontot szórt, a harmadikon 4/19-et szenvedett össze mezőnyből, a negyediken viszont eljutott 34 egységig. Az ötödiken ismét gyengébb napot fogott ki (4/18 mezőnyből), majd a hatodik meccsen berámolt 37 pontot - ezt követően talán nem akkora meglepetés, hogy zárásként kilenc pont és 3/16-os mezőnymutató érkezett tőle.

Csapatként mondott csütörtököt a Charlotte

Ahogy a fentiekből kiderül, legjobb játékosa aktuális formája nem feltétlenül jelentett sikert vagy kudarcot a Hornets szempontjából, hiszen nagyon gyenge napjain is tudott nyerni a csapata, de 37 pontos estéjével együtt is ki tudott kapni a hatodik találkozón. Az utolsó meccsen egyszerűen mindenben elgyengült a gárda, Al Jefferson összesen két kosarat szerzett, Frank Kaminsky is csak szenvedett, Marvin Williamsnek sem ment, Jeremy Lin sem tudott fordítani a dolgok menetén, és hiába vállalta a játékot Nic Batum, az ő 29 perce alatt is 26 ponttal kaptak ki. Érdekesség, hogy Steve Clifford szinte folyamatosan forgatta csapatát és igyekezett valami megoldást találni, de a második félidőben végleg elment a hajó - kollektíven omlottak össze a vendégek.

Ez a Dragic kell a Heatnek

A szlovén irányító a teljes alapszakasz során hullámzóan teljesített, nem vállat sokat, háttérbe húzódott, és "mindössze" igyekezett valami fazont szabni csapata játékára. A dobásai nem igazán ültek, és védekezésben sem volt mindig hasznos ebben a szériában, de a hetedik meccs róla szólt - folyamatos agressziója állandóan sakkban tartotta a Hornets védekezést. Dwyane Wade is őt emelte ki a találkozó után, és a folytatásban is ilyen tűzre lesz szükségük tőle, ha tovább akarnak menetelni.

A palánk alatt is uralkodott a Warriors

Az egy érdekes kérdés volt a párharc előtt (és még mindig az), hogy a Warriors vagy a Blazers hátvédsora számít jobbnak, de a GSW erre nemcsak Klay Thompson 37 pontjával válaszolt, hanem el is homályosította a kérdést a többi poszton mutatott játékkal. Amíg Mason Plumlee-t, aki a Clippers elleni széria egyik kulcsfigurája volt, egy ponton tartják, emellé Boguték kiosztanak nyolc blokkot, lopnak nyolc labdát és leszednek 16 támadópattanót, addig sok gondja nem lehet Steve Kerr csapatának. A palánk alatt egyértelműen a GSW uralkodott még akkor is, amikor Green volt a center - ezen mindenképpen változtatnia kell Terry Stottsnak.

Van min javítani a Portlandnél

A Blazers kicsit megilletődötten kezdett, a Warriors gyors játékára és gyűrű alatti agresszivitására nem találtak megoldást, innentől pedig már csak arra volt lehetőségük, hogy fussanak az eredmény után. A palánk alatti gondokról már szóltunk, elöl-hátul alulmaradtak ezen a területen, de emellett támadásban különösen javulniuk kell - CJ McCollum szenvedése nem fog beleférni, és Damian Lillardtól is kontrolláltabb játék kell. Az nem lehet recept még Curry nélkül sem, hogy a Blazers majd túldobja a Warriorst, hiszen Thompsonék megmutatták már, hogy a playoffban képesek rendkívül hatékonyan védekezni. A Portlandtől lassabb játék kell, Plumlee körül pedig jobb dobóhelyzeteket kialakítani a két hátvédnek - vagy bízni abban, hogy majd nyernek 130-128-ra...

Ennyi volt a Pacersben

Nyáron egy újragondolt csapatot kezdett el építeni az Indiana Paul George köré, de a kezdeti lendület után az alapszakasz második felében látszott, hogy ezen még finomítani kell. Ennek ellenére bejutottak a rájátszásba, ott pedig megmutatták, hogy van bennük potenciál, hiszen tulajdonképpen az ötödik meccsen bekövetkezett hatalmas leolvadáson ment el a széria - ha az nincs, könnyen lehet, hogy pályahátrányból ejtik ki a második kiemeltet. Nem játszottak rosszul a hetedik meccsen, Paul George mellett George Hill is bizonyított, Monta Ellis sem volt rossz, és Myles Turner is jelentkezett négy sapkával - fizikálisan azonban így is felőrölte őket a Raptors. Búsulni nincs okuk, a csapat alapja megvan, lehet folytatni az építkezést és jövőre komolyabb célokat kitűzni.

Óriási harcolt a Toronto

Ugyan nem igazán ment a játék a hazai csapatnak és 40% alatt dobott mezőnyből, talán a hazai pálya, a hazai szurkolók belehajtották kedvenceiket a győzelembe. DeRozan 32 dobásból elért 30 pontja nem az igazi, de valakinek muszáj volt vállalnia, és a többiek sem dolgoztak jobban. A siker kulcsa egyértelműen a harciasság volt, a 18 megszerzett támadópattanó jelentette a győzelmet - Valanciunas és Biyombo dominált a palánk alatt, DeRozan pedig egymaga több büntetőt harcolt ki, mint a teljes Pacers. Ez azt jelenti, hogy 2001 óta először nyert playoff-szériát a franchise, ami pedig azt jelenti, hogy története során először kerekedett felül négy győzelemig tartó párharcban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus