Playoff-percek: új szinten a small-ball

Magasember nélkül játszott a Heat - halványul a torontói kispad - ki mellett szól a statisztika? - Wade mérföldköve - nincs különbség

A small-ball új szintje

Chris Bosh kiesése óta áttért az alacsony szerkezetre Erik Spoelstra, és  Luol Denget játszatta négyesként, ám Hassan Whiteside sérülésével ez nem bizonyult működőképesnek - az utóbbi találkozókon már többször próbálgatta azt a felállást, ahol Deng a center. Ezúttal határozottan emellett döntött: az eredetileg kiscsatárt játszó brit kezdett centerként, a kettes-hármas Winslow négyesként, a többi poszton pedig maradt Dragic, Wade és Joe Johnson. Stoudemire és Haslem egyáltalán pályára sem került, egyedül a kintről is veszélyes, illetve atletikus Josh McRoberts kapott 18 percet, egyébként magasember nélkül játszotta le a meccset a floridai alakulat. Ennek ellenére csak kettővel veszítették el a lepattanózást, a festékben ugyanolyan hatékonyak voltak, sőt, kiosztottak hat blokkot is - támadásban több helyük volt, védekezésben pedig bár Lowry és DeRozan betörései könnyebbé váltak, mindenki más dobásait el tudták venni.

Egy kis statisztika

A Toronto jelenleg 2-6-ra áll azokon a meccseken, amelyeken lezárhat egy párharcot, ami nem jó előjel számukra a hetedik találkozó előtt, ugyanakkor kétszer egymás után március 25-e óta nem kaptak ki, ez viszont mellettük szól. 1-2-re állnak eddig hetedik meccseken, ebből otthon 1-1-re - az az egy győzelem éppen az idei első körben, az Indiana ellen született meg. A Miami 6-3-as mérleggel bír hetedik találkozókon, és az utóbbi négy ilyen lehetőségét megnyerte, idegenben csak 0-1 ez a mérleg - ez is mutatja, hogy mennyire nehéz ilyen helyzetben vendégként szerepelni.

Nincs különbség

Annyira közel áll egymáshoz a két csapat, hogy lehetetlen jósolni a következő találkozóra. Az biztos, hogy a Miami most tudott váltani, az ötödik meccs gyenge teljesítménye után sikerült megújulniuk és plusz energiát találniuk Wade-éknek, de egyrészt nem valószínű, hogy az extra small-ball még egyszer meglepi a Torontót, másrészt hazai pályán jóval erősebb a Raptors, ahol nehéz lesz a Heatnek még egyszer erőt merítenie. Lowry és DeRozan formája mindenesetre úgy fest, hogy állandósulhat, hiszen ismét mindketten bőven termelték a pontokat, ugyanakkor a nagyobb rutin is komoly faktor már ilyen helyzetben, ez inkább a Miami mellett szól...

Wade megelőzte Olajuwont

A rájátszás során Dwyane Wade sorra előzi meg a liga történetének nagy alakjait a playoff örök pontlistáján - átlépte már Wilt Chamberlaint, Elgin Baylort, Scottie Pippent, Dirk Nowitzki és Magic Johnsont is. Ezen az estén Hakeem Olajuwon következett, így Wade már a 12. a vonatkozó listán - sőt, a hetedik meccsen jó eséllyel John Havlicek is meglesz neki, ehhez tizenegy pontot kell majd szereznie.

Tyler Johnson újra aktív

A Heat "tűzgolyója" az alapszakasz második felében szenvedett komoly sérülést, de a Charlotte elleni hetedik meccsen vissza tudott térni, és be is dobta őt Erik Spoelstra - igaz, mindössze hat percre. Ezután a Toronto elleni negyedik összecsapáson került elő ismét, majd az ötödiken és most a hatodikon már komolyabb szerepet is kapott, és kiszorította Gerald Greent - az ő lendülete, energiája sokat jelenthet a fáradt Miaminak.

A torontói pad egyre haloványabb

Cory Joseph remek rájátszást fut eddig, ám ahogy Lowry összekapta magát, úgy lett gyengébb az ő teljesítménye - a hatodik meccsen már nagyon nem találta a ritmust, bő 25 perce alatt 15 ponttal kapott ki csapata. Norman Powell közben az utóbbi két meccsen már alig-alig került pályára, ebben a sorozatban csak az első és a negyedik találkozón kapott érdemi játékidőt - sőt, Terrence Ross triplái és pontjai is eltűntek. A Raptors kispadja és most már úgy összességében a kiegészítő személyzete is egyre haloványabb, igaz, közben magára talált Kyle Lowry és DeMar DeRozan - kérdés, hogy ez elég lesz-e vasárnap.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus