Playoff-percek: Villogtak az öregek, mit lépsz, Vogel?

Hátul javult nagyot a Heat, ezzel fordították meg a párharcot. Scola és Wade is mutatott valamit korábbi önmagából, de Rashard Lewis is előkerült. Battier jól teszi, hogy visszavonul. Frank Vogel lépéskényszerben.

A védekezés a döntő

A Pacers legjobbja az első két meccsen Lance Stephenson volt, egy-egyben folyamatosan szórta a pontokat, átlagban nagyjából húszat. Ma viszont Erik Spoelstra két embert cserélgetett rajta és mindkettő remek munkát végzett: LeBron Jamest és Norris Cole-t. Cole ennek megfelelően 33 percet játszott, eközben Chalmerst csak 14-et, Stephensont pedig tíz ponton tartották (3/9 mezőnyből, 0/4 tripla). Elvették a dobásait, fontos pillanatokban semmit nem tudott hozzátenni – igaz, 11 lepattanót, 5 gólpasszt és 3 labdaszerzést így is fel tud
mutatni 45 perc alatt. James és Wade egyébként együtt hét labdát szereztek, annyit, mint a teljes Pacers – ez mellett Cole agresszivitása is rossz dobásokba kergette a vendégeket. Az irányító egyébként ez mellett 9 pontot be is szórt, így a második meccs után ismét kulcsszerep jutott neki.

Battier elfogyott

A veterán védőspecialista egyre kevesebb szerepet kap, nem lehet pályán tartani. Az alapszakaszban sem erőltette túl Spoelstra, a Bobcats elleni teljes párharcot kiülte, hogy pihent legyen – aztán a Brooklyn ellen fontos lett volna a jó játéka, de fokozatosan csökkentek a percei. Ebben a sorozatban sem tud megragadni a csapatban, bár a small-ball megmaradt a Heatnél, ebből ma is csak hét percig tudta kivenni a részét, miközben Rashard Lewis 17 percet kapott – ez alatt 21 pontot vert a Miami a Pacersre. Bár Battier ma is (mint ahogy az előző két meccsen is) bevert egy triplát, de jelenleg alassúságával többet veszít elöl-hátul a címvédő, mint amennyit ezzel hozzátehet, főleg mivel tripladobóból több is van a keretben.

Váltania kell a Pacersnek

Bár ma (is) vezettek sokáig, mégsem működött igazán az Indianatámadójátéka. Az első meccsen még kintről és bentről is szétszedték a Heat védekezését, azóta azonban fokozatosan romlik a teljesítményük. Legutóbb már nem domináltak igazán a magasaik, Westnek és Hibbertnek sem ment, ma pedig már a kinti dobások sem ültek, mindössze 28,6%-kal céloztak a vonalon túlról. Ez mellett ma már a festékből is a Miami szerzett több pontot és a lepattanózást is egálra hozták, pedig igazán itt foghatná meg őket a Vogel-legénység. De hogy tetőzzük a gondokat, a Heat-offense lelassítása is egyre inkább gondot okoz számukra, a második meccsen is 50%-kal céloztak a floridaiak, de ma már egy híján
a száz pontot is elérték, pazarul dobtak kintről és bentről is, ráadásul most harcolták ki a legtöbb büntetőt eddig. Két nap múlva döntő jelentőségű találkozó következik, egy esetleges Miami-győzelem gyakorlatilag eldöntené a sorozatot.

A Wade mesterlövész

Dwyane Wade triplával zárta a harmadik játékrészt, majd ugyanígy nyitotta a záró negyedet. Az idei rájátszásban eddig összesen volt két találata, igaz, csak hétszer kísérletezett kintről. Erre mondják: talált pénz. Az is igaz, hogy a Heat ikonja még a Big 3-éra előtt volt, hogy 40%-kal hajigált be meccsenként három trojkát...

Kinyitott az iScola

A Miami elleni párharcban (és úgy általában a rájátszásban) eddig nem volt komoly faktor Luis Scola, most azonban mutatott valamit a "régiből": a második negyed elején több alkalommal is oktatta Bosh-t, és bár később elfogyott a lendület, nyolc pontja így is kétszer annyi, mint amit eddig letett a konferenciadöntőben az asztalra.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus