Playoff-percek: visszaadta a labdát a Toronto

Fordult a kocka, de tehet még valamit Vogel? - Westbrook meglepő statisztikája - így tehetetlen a Dallas - várható volt a Rockets sikere?

DeRozan és Carroll is elkezdte a playoffot
 
Kyle Lowry mellé végre felnőtt DeMar DeRozan és DeMarre Carroll, ezt a perimétert pedig kiegészítette a továbbra is extrát játszó Cory Joseph – máris sokkal könnyebb dolga volt a Torontónak, mint eddig, már a nagyszünetben 17 ponttal vezettek a Pacers ellen. DeRozan 5/18-as és 5/19-es mezőnymutatója javult valamennyit, de igazán hasznos a büntetők kiharcolásában volt: az első meccsen hatszor kísérletezhetett a vonalról, a másodikon egyszer sem, ma viszont kilencszer. Carroll sérülésből épült fel nemrég, ez meg is látszott, az első két meccsen összesen dobott 8 pontot és szedett 4 pattanót - most 17 pontig és 5 pattanóig jutott, 3 triplával fűszerezve.

Kezd szétesni a Pacers játéka

Az első meccs kellemetlen meglepetése után a Toronto szépen elkezdte használni a fegyvereit támadásban és védekezésben, válasz viszont nem nagyon érkezik ezekre a változtatásokra – nagyon úgy tűnik, hogy Frank Vogelnek elfogytak a lehetőségei. Paul George-ot mostanra teljesen levették a pályáról, egyedül Myles Turner kavart be a vendégcsapat taktikájába (17 pont, 8 pattanó, 3 blokk), de egy újonc fecske ritkán csinál nyarat, most sem jött össze. A hazaiaknak nem estek be a hármasaik (6/22), így őrült tempóban próbálták támadni a festéket – a 33 kiharcolt büntető nagyon szép, de önmagában egyre kevesebb a láthatóan belelendülő Raptors ellen. A frusztráltság is egyre komolyabb, George, Turner és Stuckey is begyűjtött egy technikait.

Dwane Casey „hazai” pályán

A Toronto szakvezetője Indianapolisból származik, korábban elhunyt édesanyja óriási Pacers-drukker volt, a hagyomány pedig öröklődött a családban. Casey azért kapott tapsot a jelen lévő rokonoktól…

Megint volt ball-sharing

„A tehetségük egy elég komoly probléma nekünk”, mondta a harmadik meccs után a Dallas edzője a Durant-Westbrook párosról, akiket ma nem sikerült lelassítani – ugyanakkor nem csak ez volt a Mavs gondja. A csapattársak játékának lehámozása most nem sikerült, Kanter és Waiters a padról beszállva villogott támadásban, Ibaka pedig a kezdőben tette meg ugyanezt: hármójuk összesen 56 pontot termelt elképesztő, 20/27-es mezőnymutatóval, közte egy 7/11-es triplázással - ráadásul a török center 10 büntetőt is kiharcolt.

A sérülések is legyőzik a Dallast?

Chandler Parsons biztosan nem játszhat már idén, mellette Dirk Nowitzki is félig egészséges, és most kiderült, hogy Deron Williams sem bírja már a tempót. A veterán irányító sportsérvvel (sports hernia) küszködik, amivel ideig-óráig lehet játszani – nála úgy tűnik, eddig tartott ki a test. A Dallasba ugyan visszatért sérüléséből JJ Barea, aki valamennyire pótolta támadásban D-Willt (15 pont, 7 gólpassz), ugyanakkor 5 labdát szórt el, és védekezésben nem volt faktor. David Lee is elkezdhette a rájátszást, de sok köszönet az ő védőmunkájában sem volt. A Mavericks hazai pályán egyetlen másodpercig sem vezetett…

Westbrook meglepő statisztikája

A liga idei tripla-dupla királya irányító létére rengeteg lepattanót szed, a Dallas elleni harmadik meccsen azonban üresen maradt ez a rovat a statisztikájában. Szégyenkezésre nincs oka, hiszen 26 pontja mellett 15 gólpasszt szortírozott szét – mondhatni, hogy klasszikus irányítóerényeket csillogtatott.

Várható volt?

Arra a sorozat előtt is lehetett számítani, hogy a Houstonnak legalább egyszer lesz esélye megverni a GSW-t, és az is benne volt a pakliban, hogy a címvédőnek lesz egy gyenge napja - az meg pláne, hogy James Harden képes lehet egyedül meccset nyerni. Ez mind egyszerre jött össze, ráadásul az is a Rockets mellett szólt, hogy nincs Steph Curry - mondhatni, hogy várható volt a texasi siker. Az ő szempontjukból még jókor jött, hiszen 1-2-ről még bármi történhet, ha 0-3 után kozmetikáztak volna, az kevésbé lenne szívderítő - így viszont még van esélyük a bravúrra. Körülbelül ez az, amiben bízhatnak (Harden-extra, fegyelmezett védekezés, gyengébb nap a GSW-nél), kérdés, hogy ezt tudják-e tartani hosszabb távon. 

Szétesett a Golden State

Hiába igyekezett szervezni Shaun Livingston, most nem ültek a GSW triplái, Klay Thompson nagyon gyenge estét fogott ki, és sem Draymond Green, sem Harrison Barnes nem játszott jól - sőt, utóbbi pályán is csak 23 percet töltött. Érdekesség, hogy centert nem igazán használt most Steve Kerr, sem Bogut, sem Ezeli, sem a jól játszó Speights nem kapott túl sok percet, de a gyors játékkal sem jöttek ki a jó kinti dobóhelyzetek - vagy ha igen, azokat is elrontották. Ezzel együtt James Harden extrájára volt szükége a Houstonnak ahhoz, hogy az utolsó pillanatban egy ponttal nyerjen - túl nagy bánatra tehát nincs ok a GSW-nél, és ha nagyon ég a ház, még Steph Curry is visszatérhet...

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus