Reggie Miller Birdöt választaná LeBron helyett

Reggie Miller bedobta a nyár újabb gumicsontját: ő bizony a fénykorában lévő Larry Birdöt vinné LeBron James helyett egy drafton.

Az Indiana Pacers ikonja, Reggie Miller a Dan Patrick Show vendége volt pénteken, amikor azt mondta, ő a fénykorában lévő Larry Birdöt inkább vinné egy drafton, mint a fénykorában lévő LeBron Jamest.

Ebben lehetett némi lojalitás is, hiszen Bird három évig edzője is volt Millernek a Pacersnél, de az egykori dobóhátvéd - aki most a TNT szakkommentátora - azt nyilatkozta, hogy a mai NBA, ami a pálya széthúzására, a spacingre épül, egyértelműen Birdnek kedvezne, aki a mai szabályok mellett megállíthatatlan lenne.

Teljesen más stílusban játszik James, mint tette anno a Boston Celtics ikonja, de érdekes, hogy 30 évesen Bird valamivel jobb számokat hozott (28.1 pont, 7.6 gólpassz, 9.2 pattanó), mint az elmúlt szezonban 30 esztendős LeBron (25.3 pont, 7.4 gólpassz, 6.0 pattanó), ráadásul éppen ezeket a szezonokat összehasonlítva hatékonyabb is volt (61.2% - 57.7% TS).

(Az már más kérdés, hogy James messze nem a legjobb alapszakaszát futotta, nála a fénykort nem az elmúlt idényben kell keresni, védekezésben pedig legjobb szezonjaiban sokkal jobb volt Birdnél.)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus