Rodney McGruder marad a Miami Heatnél

Ira Winderman (South Florida Sun Sentinel) információi szerint az ex-paksi Rodney McGrudernek sikerült meggyőznie a Miami Heat szakmai stábját, marad a 15 fős keretben az alapszakaszra is.

Az utóbbi napokban elkezdődtek már a tömeges keretszűkítések, és ez lesz a trend a következő pár nap során is, hiszen az alapszakasz kezdete előtt maximum 15, minimum 13 főre kell szűkítenie minden együttesnek az állományát. A Miami Heatnél 20 fős volt még nemrég a keret, de Briante Webert hivatalosan is kitették a keretből, a csapat beatwritere, Ira Winderman (South Florida Sun Sentinel) pedig úgy tudja, hogy ez lesz a sorsa hamarosan Beno Udrihnak, Okaro White-nak, Vashil Fernandeznek és Luis Monterónak is, ez pedig azt jelenti, hogy az egykor Pakson játszó Rodney McGruder marad a floridaiaknál az alapszakaszra is - Winderman ki is emelte, hogy úgy néz ki, őt nem teszik ki (lehetne 14 főre is szűkíteni).

Azért nagy dolog ez, mert McGruder 544 ezres szerződéséből csak 150.000 dollár volt garantált - Montero egyáltalán nem garantált szerződést kötött a Heattel, White 100.000 dollárt fog kapni így is, Weber 218.000 dollárt, Udrih 1.5 milliós kontraktusából pedig majdnem 1 millió dollár, pontosabban több mint 980.000 garantált pénz. Nem egy poszton vannak tehát a veterán szlovén hátvéddel, de McGrudernek lényegében arról sikerült meggyőznie Pat Riley-ékat, hogy vágjanak ki az ablakon 1 milliót a nagy semmire, inkább őt tartsák meg (ha nem viszi el Udrihet senki két napon belül a szabadlistáról, akkor ezt a pénzt ki kell neki fizetni). McGruder korábban az Oklahoma City Thunder és a Boston Celtics edzőtáborában is sokáig húzta, most azonban sikerült továbbvinnie - rengeteget fejlődött kinti dobása, amit a Miami jól fog tudni használni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus