Rosco Allen bejelentkezett a draftra

A felnőtt válogatott keretének tagja, a Stanford egyetem húzóembere, Rosco Allen bejelentkezett a draftra.

A Stanford egyetem két nappal ezelőtt jelezte, hogy húzóemberük, a felnőtt magyar válogatottban is kerettagnak számító Rosco Allen bejelentkezett a draftra. A magyar kosaras ebben az idényben 29 mérkőzésen 15.6 pontot átlagolt 41.8%-os mezőny-, illetve 33.7%-os triplamutatóval, 6.7 pattanóval, valamint 1.6 gólpasszal.

Fontos megjegyezni: ügynököt még nem fogadott, úgyhogy megvan a lehetősége, hogy visszatérjen az egyetemre egy ötödik szezonra - 2013/14-ben összesen 7 percet játszott egy súlyos sérülés miatt, ezért azt redshirt szezonnak tekinthetjük nála, ami nagyjából annyit jelent, mintha meg sem történt volna, egy "új" negyedik idényre is jogosult a Stanfordban, ha vissza akar térni az intézményre.

Idén változtak a szabályok a drafttal és a visszalépésekkel kapcsolatban. Ebben az idényben ugyanis május 25-ig lehet visszalépni a drafttól és visszatérni az egyetemre - ez az időpont a combine után van, tehát ha valaki elmegy a felmérőre, és ott nem kap túl pozitív visszajelzéseket, még mindig dönthet úgy, hogy kihúzatja a nevét a játékosbörzéről. A szabályváltoztatás eredményeként egyébként gyakorlatilag mindenki megy a felmérőre - a Kentucky egyetem trénere, John Calipari például bejelentette már korábban, hogy aki él és mozog, az menni fog.

Aki ügynököt fogadott, már nem léphet vissza, de mivel Allennél erről nincs szó, így nála még nem biztos, hogy idén júniusban izgulhatunk a drafton - az nbadraft.net egyébként év közben többször is a második körbe jósolta. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus