Serge Ibakát Torontóba cserélte a Magic

Serge Ibakát a Toronto Raptorshoz cserélte az Orlando Magic!

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy Serge Ibakát a Toronto Raptorshoz cserélte az Orlando Magic Terrence Rossért és egy 2017-es első körös draftjogért cserébe - a Raptors és a Clippers első köröse közül a gyengébbet kapja a Magic.

Ibaka lejáró szerződéssel bír és óriási lyukat tömhet be a kanadaiak négyes posztján, mint jó kinti dobó és jól védekező magasember, Jonas Valanciunasnak borzasztóan sokat segíthet hátul - más kérdés, hogy ez még alapvetően nem fogja rendbe hozni a támadójátékot, ami szintén nem pörög a legkomolyabb szinten mostanában a Raptorsnál, de Bismack Biyombo nyári távozását, illetve az amiatt bekövetkező védekezésbeli visszaesést orvosolhatja. A nyáron ki kell tömni valószínűleg őt is Kyle Lowry mellett, de ha sikerül hosszútávra megtartani, akkor kifejezetten jó csapat lehet ez a Toronto még évekig.

Ha nem sikerül megtartani, akkor sincs nagy gond, mert gyakorlatilag semmit nem adtak, Rossnak ráadásul még 2 évig tart az évi 10.5 milliós szerződése úgy, hogy teljesen kiegyensúlyozatlanul játszik. Ha megy neki, akkor a kinti dobásaival azért segítség lehet a Magicnek, de alapvetően ő nincs akkora meccsbefolyásoló, mint Ibaka, a pick pedig nagyjából a 25. hely környékére fog szólni. Mondhatni Victor Oladipót és Domantas Sabonist nem sikerült jól forgatni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus