Shane Larkin visszatér az NBA-be

Shane Larkin döntött - az asztalon hagyta a Barcelona által ajánlott, a Baskonia által meccselt 6.3 millió dolláros szerződést, 3 éves megállapodást kötött a Boston Celticsszel.

David Pick (eurobasket.com) értesülései szerint Shane Larkin visszatér az NBA-be - 3 éves megállapodást kötött a Boston Celticsszel, az összegről egyelőre nem tudni.

Azért érdekes ez igazán, mert Larkin gyakorlatilag ugyanabban a cipőben járt, mint Hanga Ádám - a Barcelona tett neki egy ajánlatot, amit el is fogadott (a hírek szerint 2 évre 6.3 millió dollár lett volna a pénze), a Baskonia viszont meccselte ezt a szerződést, így Larkin nem igazolhatott volna a gránátvörös-kékekhez.

Hanga Ádám esetében csak a nevet, illetve az összeget (3 év, 7.5 millió euró) kell kicserélni, de ugyanez van vele is. Járható út lenne tehát az NBA (vagy bármelyik másik bajnokság), viszont annyi különbség van Hanga és Larkin esete között, hogy Larkin játékjogát egyik NBA-csapat sem birtokolta, míg Hangáé a San Antonio Spursnél van.

Larkin egyébként sokak szerint a legjobb Euroliga-irányító lehetett volna Milos Teodosic Los Angeles Clippershez szerződésével, de úgy tűnik, ő is a tengerentúlon folytatja.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus