Somogyi a Utah Jazznél

Somogyi Gergely újra Amerikában fog szerepelni a nyáron, miután a sportando.com információi szerint meghívta a Las Vegas-i nyári ligába a Utah Jazz együttese.

Mint ismeretes, Somogyi két esztendővel ezelőtt végzett a Santa Barbara egyetemen, majd még azon a nyáron meghívta magához a Los Angeles Lakers. Akkor is a Las Vegas-i nyári ligában játszott a csapattal, majd maradt az aranysárga-lilák edzőtáborában is, mielőtt október 22-én kitették volna keretükből.

A 2012/13-as idényt a spanyol másodosztályban, a Coruna együttesénél töltötte a magyar center, ebben a szezonban pedig az Alba Fehérvár játékosa volt. A bajnoki címvédővel megfordult a EuroCupban is, ahol 10 meccsen 10.4 pontot, 6.4 pattanót és 2 blokkot átlagolt. A magyar bajnokság alapszakaszában 11.0 pont, 7.1 pattanó és 2.4 blokk, a középszakaszban 10.8 pont, 5.9 pattanó, a rájátszásban pedig 12.5 pont és 5.0 pattanó került a neve mellé átlagban.

A Jazznél nagyon sok fiatal, tehetséges magasember van, a nyári ligában közülük valószínűleg szerepelni fog a gárda tavalyi 27. választottja, Rudy Gobert, illetve elképzelhető, hogy a még nagyon sok hiányossággal rendelkező 2011-es 1/3-as, Enes Kanter is - Derrick Favors részvételére a minimálisnál is kevesebb az esély -, így Somogyi kifejezetten értékes tapasztaltokkal gazdagodhat, ha részt tud venni a Las Vegas-i SL küzdelmeiben, illetve az azt megelőző/közbeni edzéseken.

Az idei Las Vegas-i torna (már Samsung NBA Summer League néven) július 11. és 21. között kerül majd megrendezésre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus