Steph Curry lett megint az MVP

Nincs meglepetés: a Golden State Warriors irányítója, Steph Curry lett az alapszakasz legértékesebb játékosa - hivatalos bejelentés a héten várható.

Marc Stein (ESPN) jelentette, hogy zsinórban másodjára nyerte a Golden State Warriors sztárja, Steph Curry az MVP-trófeát, illetve hogy ennek hivatalos bejelentésére a héten fog sor kerülni - egyelőre tehát nem ismert a pontos végeredmény, de amint meglesz, természetesen közöljük azt is.

Curry 30.1 pontot, 6.7 gólpasszt, 5.4 pattanót és 2.1 szerzett labdát átlagolt úgy, hogy 50.4% volt mezőnyből, 45.4% triplából és 90.8% büntetőkből - belépett tehát az 50-40-90-es és az 50-45-90-es klubba is. 402 bedobott hármasa bődületes rekord, emellett megnyerte a pontátlagra, a szerzett labdákra, valamint a büntetőszázalékra vonatkozó kategóriákat is. Összesen 66.9%-os TS-mutatóval operált az alapszakaszban, ami szintén a liga legjobbja volt, ahogy 31.5-es PER-statisztikája is, nem mellesleg a 73-9-es rekordot felállító Golden State legjobb játékosát tisztelhetjük benne - nem nagyon volt kérdés, hogy övé lesz a díj.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus