Thibodeau lesz(?) a Minnesota edzője és elnöke

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) értesülései szerint a Minnesota Timberwolves komoly tárgyalásokat folytat Tom Thibodeau-val.

Adrian Wojnarowski (The Vertical, Yahoo Sports) jelentette, hogy a Minnesota Timberwolves komoly tárgyalásokat folytat Tom Thibodeau-val, aki elnök és vezetőedző is lenne egyben, sőt, csomagban érkezne vele Scott Layden is GM-nek, aki jelenleg a San Antonio Spurs segéd GM-je.

Thibodeau múlt hét végén interjúzott az együttessel, és elképzeléseik annyiban mindenképp egyeznek, hogy a tréner a chicagói korszaka után szerette volna, ha döntéshozó pozícióban is van, hogy ne kelljen állandóan a vezetőség lépései miatt elégedetlenkednie, a Timberwolves pedig pont olyan szakembert keresett, aki az elnöki posztot is elviszi egyben - Glen Taylor tulajdonosnak állítólag nagyon tetszett Stan Van Gundy ténykedése a Detroit Pistonál, ott hasonlóképp működnek a dolgok. Layden a Spurs-iskolából érkezik (ha minden a tervek szerint alakul), ami nem rossz ajánlólevél - a mindennapos ügyeket ő fogja intézni, de a végső szó Thibodeau-é lesz.

Valószínűleg a kontraktus pontos részletein, hosszán és a fizetésen megy a huzavona, de alapvetően is a védekezést és fegyelmezettséget követelő tréner tűnt a legjobb jelöltnek - ha Karl-Anthony Townsék csapatként megtanulnak védekezni, nyugat újabb nagyágyúval erősödhet.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint Thibodeau egy 5 éves, évi 10 millió dolláros szerződést kap majd a Minnytől a két posztért.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus