Trade deadline - folyamatos eseménykövetés (23:00)

Stephenson a Memphisben, Jeff Green a Clippersnél. Hinrichot a Hawkshoz cserélte a Bulls. Markieff Morrist a Washingtonhoz cserélte a Suns. Brian Roberts is a Blazershez került, így a Heat bement a luxusadó határa alá. Randy Foye-t megszerezte a Thunder, DJ Augustin és Steve Novak a Denverhez kerültek. Shelvin Mack Utah-ban. Frye a Cavsnél folytatja, Varejao Portlandben. Cserélt a Pistons és a Rockets, Motiejunas és Marcus Thornton Detroitban, Joel Anthonyt pedig a Sixershez cserélte a Houston később. Sean Marks a Brooklyn új GM-je. A Miami a Pelicanshez cserélte Jarnell Stokest.

FRISSÍTVE (23:00): A Utah Jazz, az Atlanta Hawks és a Chicago Bulls hármacserét csinált. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy a korábban beharangozott Shelvin Mack-cserével össze lett vonva Kirk Hinrich, és egy második körös mellett Justin Holiday is Chicagóba megy.


FRISSÍTVE (21:22): Még két csere befutott. Egyrészt a Los Angeles Clippers Lance Stephensonért és egy első körös draftjogért megkapta a Memphis Grizzliestől Jeff Greent, Doc Rivers tehát újabb volt játékosát szerezte meg - a pick valószínűleg egy nagyon védett 2019-es pick lesz. Másrészt a Philadelphia Sixers átvette a Houston Rocketstől Joel Anthonyt egy 2017-es második körös draftjoggal együtt.


FRISSÍTVE (21:09): A Chicago Bulls az Atlanta Hawkshoz cserélte Kirk Hinrichet egy második körös pickért cserébe.
 

FRISSÍTVE (21:00): ITT A DEADLINE, HIVATALOSAN VÉGE A CSERÉKNEK ERRE A SZEZONRA, de még érkezhetnek be tranzakciók a következő fél-1 óra folyamán, amikről eddig nem voltak hírek.

Sam Amick jelentette, hogy az Atlanta Hawks befejezte mára, Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) azt, hogy Dwight Howard marad a Houston Rocketsnél, KC Johnson (Chicago Tribune) pedig azt, hogy Pau Gasol sem megy sehova, a Sacramento Kingshez biztosan nem. Johnson úgy tudja, hogy egy kisebb cserét meghúzhat még a Bulls.


FRISSÍTVE (20:48): Megvan a deadline eddigi legnagyobb cseréje is, Markieff Morris a Washington Wizardshoz került. DeJuan Blair, Kris Humphries és egy védett első körös ment érte cserébe a Phoenix Sunshoz - Top9 védettség van idén a picken.


FRISSÍTVE (20:20): A Miami Heat újabb cserét húzott meg, Brian Robertset és egy második köröst küldtek a Portland TrailBlazershez. Ezzel a Miami luxusadó alá került, a Blazers pedig a salary floor fölé. Ha a Portland tényleg kiteszi Anderson Varejaót, David Aldridge (nba.com) forrásai szerint elég komoly csapatok fognak érte sorban állni.

Közben Ken Berger (CBS Sports) jelentette, hogy a Toronto Raptors továbbra is szeretne erősíteni erőcsatár poszton Patrick Patterson és a NYK/DEN első körös draftjog segítségével.


FRISSÍTVE (20:09): Marc Stein  (ESPN) forrásai szerint a Sacramento Kings még nem adta fel a reményt, hogy megszerezzék Pau Gasolt a Chicago Bullstól, Sam Amick (USA Today) is megerősítette ezt.

Vincent Goodwill (CSN Chicago) információi szerint a Chicago és az Orlando Magic Aaron Brooks és Shabazz Napier cseréjéről tárgyalnak. Marc J. Spears (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy a Portland is érdeklődik Napier iránt.

A Cleveland Cavaliers a 2018-as első körösét adta a Portlandnek Anderson Varejao mellett, amely 2018-ban és 2019-ben is Top10 védett.


FRISSÍTVE (19:58): Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint a Cleveland Cavaliers nem fogja elcserélni Tyimofej Mozgovot, a nyáron szabadügynök lesz az orosz center.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy Dwight Howardért továbbra sem érdeklődik a Boston Celtics - az még nem biztos egyáltalán, hogy a center marad a Houston Rocketsnél.


FRISSÍTVE (19:48): Marc Stein (ESPN) jelentett két pletykát. Egyrészt a Milwaukee Bucks és a Minnesota Timberwolves tárgyaltak Ricky Rubióról, másrészt a New York Knicks Kevin Martinról diskurált a Minnesotával, de mindkét fronton valószínűbb, hogy nem lesz megegyezés - Rubióval kapcsolatban alapvető akadályokba ütköztek, nem tudtak egy mindkét csapat számára megfelelő alapelképzelést találni.


FRISSÍTVE (19:32): Chris Dempsey (Denver Post) információi szerint a Denver Nuggets Randy Foye-t az Oklahoma City Thunderhez cserélte DJ Augustinért, Steve Novakért és két második körös pickért.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a New Orleans Pelicans továbbra is nyitott Ryan Anderson cseréjére, de jelenleg úgy tűnik, hogy az erőcsatár marad jelenlegi csapatánál.


FRISSÍTVE (19:20): Több forrás is megerősítette, hogy Anderson Varejaót valószínűleg kiteszi keretéből a Portland TrailBlazers. Volt egyébként egy 5%-os trade kickere is, így valamivel több mint 600.000 dollárral nőtt a fizetése a csere által. A Blazers egyébként egy védett első köröst kap a Cavstől, a Magicnek pedig a Portland adja a második köröst. Shams Charania (Yahoo Sports) jelentette, hogy Tim Fraziert tette ki a Blazers, hogy át tudják venni Varejaót, a Cleveland Cavaliers pedig a 10.5 milliós TPE-vel vette át Frye-t, így egy Varejao fizetésével egyenlő nagyságú TPE, egy 9.6 milliós keletkezett, amit egy naptári évig használhatnak majd fel.


FRISSÍTVE (19:00): Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentette, hogy az Atlanta Hawks a Utah Jazzhez cserélte Shelvin Macket.

Az Orlando-Portland-Cleveland hármascserében Jared Cunningham is a Magichez került, de a hírek szerint szabadlistára fogják tenni. 45 millió dollárnyi sapka alatti helye lehet egyébként a Magicnek a nyár folyamán.


FRISSÍTVE (18:52): Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint az Orlando Magic és a Chicago Bulls Shabazz Napier cseréjéről tárgyalnak.

Ugyancsak ő hozta a hírt, hogy az Oklahoma City Thunder és a Denver Nuggets Randy Foye-t cserélhetik egymás között.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) pedig úgy tudja, hogy egy második körös picket kap az Orlando a Varejao-Frye cserében.


FRISSÍTVE (18:43): Sam Amick (USA Today) jelentette, hogy a Cleveland Cavaliers megszerezte az Orlando Magictől Channing Frye-t, Anderson Varejao pedig Portlandbe költözött. További részletek hamarosan várhatóak.


FRISSÍTVE (18:35): Brian Windhorst (ESPN) értesülései szerint idén Top8 védettség van a Pistons pickjén, a következő két évben pedig Top10.


FRISSÍTVE (18:25): Cserélt is egymással a Houston Rockets és a Detroit Pistons, Marcus Thornton és Donatas Motiejunas az autóvárosiaknál játszanak a továbbiakban Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint. Az ellenérték Joel Anthony és egy védett 2016-os első körös pick.


FRISSÍTVE (18:10): Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Detroit Pistons Joel Anthonyt ajánlotta a Houston Rocketsnek Donatas Motiejunasért. Ugyancsak a texasiakhoz tartozik, hogy Ken Berger (CBS Sports) értesülései szerint a Dwight Howardhoz közeli emberek úgy gondolják, nem lesz cserélve a center.

Chris Broussard (ESPN) közben lehozta a reggeli Bulls-Kings pletykát Pau Gasollal, Tony Snell-lel, Ben McLemore-ral és Kosta Koufosszal - állítólag még mindig tárgyalnak erről a felek.
 

FRISSÍTVE (18:00): Cserélt a Miami Heat, Zach Lowe (ESPN) jelentette, hogy Jarnell Stokest postázták el, valószínűleg fizucsökentés céljából - Shams Charania (Yahoo Sports) egészítette ki a tranzakciót azzal, hogy Stokes új csapata a New Orleans Pelicans. Kevin Pelton (ESPN) forrásai szerint Brian Robertset vagy Udonis Haslemet kell már csak valahogyan elboltolnia a floridai alakulatnak és luxusadó határ alá kerülnek.


FRISSÍTVE (17:38): Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint a Houston Rockets nem fogja kivásárolni Ty Lawsont a reggeli hírek ellenére sem.

Wojnarowski jelentette, hogy a Milwaukee Bucks szeretné a hátvédrotációját felbolygatni, így felmerült a Philadelphia Sixerstől Kendall Marshall visszaszerzése, de egyelőre azon a fronton nincs sok tárgyalás.

Chris Mannix (Yahoo Sports) értesülései szerint többek között a Toronto Raptors és a Boston Celtics érdeklődik Thad Young iránt.

Jason Jones (Sacramento Bee) információi szerint a Sacramento Kings - Iman Shumpert szálon nem történt előrelépés, ott most már inkább valószínű, hogy nem lesz csere, nem szerzi meg a Kings a Cleveland Cavaliers védekezőspecialista dobóhátvédjét.
 

FRISSÍTVE (17:30): Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) úgy tudja, hogy az Atlanta Hawks minden érdeklődővel közölte, együtt akarják tartani a csapat magját, tehát csak úgy nem szórnak el senkit. Nyilván szeretnék, ha nagyobb hajlandóságot mutatna a többi csapat komolyabb ellenértékek feladására Jeff Teague-ért és Al Horfordért. Chris Mannix (Yahoo Sports) jelentette, hogy információi szerint Teague már nem eladó.

Wojnarowski értesülései szerint a Ty Lawson - Trey Burke csere is "meghalt", a Houston Rockets és a Utah Jazz beszéltek erről, de nem fog megvalósulni a tranzakció.


FRISSÍTVE (17:15): Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint több együttes is megkereste már Markst, hogy megtudják, hogyan állnak Thaddeus Younghoz a Brooklynnál most, hogy ő a főnök.

A Chicago Bulls magasembere, Pau Gasol a mai edzés után mondta el KC Johnsonnak (Chicago Tribune), hogy szerinte nem fogja elcserélni őt a deadline előtt a csapat, de azt is hozzátette, hogy ez üzlet is és tévedett már korábban is. Gasol elmondta, hogy egyértelműen a Chicago a legesélyesebb arra, hogy a nyáron leigazolják őt.
 

FRISSÍTVE (16:20): A Brooklyn Netsnél tegnap Mihail Prohorov még nem tudta, ki az a Sean Marks, ma viszont megegyeztek a San Antonio Spurs segéd GM-jével, így Marks a Nets új általános igazgatója (GM). Van kevesebb mint 5 órája csodát tenni első deadline-jánál. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint 4 éves szerződést kapott Marks, az anyagiakról viszont még nem tudni.


FRISSÍTVE (16:10): Sam Amick (USA Today) jelentette, hogy a Chicago Bullsnál egyre szkeptikusabbak azzal kapcsolatban, hogy ma sikerül megegyezni a Sacramento Kingsszel Pau Gasolról.


FRISSÍTVE (16:00): Marc Stein (ESPN) úgy tudja, hogy a Phoenix Suns megpróbálja elnyomni Mirza Teletovicot a Milwaukee Buckshoz, de kicsit komplikált lesz a dolog, mert a wisconsini együttes legnagyobb TPE-je 5.2 millió dolláros, a bosnyák erőcsatár 5.5 millió dollárt keres, így más játékosokat is be kell vonni az üzletbe.

Dave McMenamin (ESPN) forrásai szerint a Cleveland Cavaliersnél az a hír járja, hogy Joe Johnson nemhogy nem fog kivásárlást kérni a Brooklyn Netstől a deadline után, de szeretne hosszútávú szerződést kötni Mihail Prohorovékkal.


FRISSÍTVE (15:30): Jason Jones (Sacramento Bee) információi szerint a Sacramento Kings Iman Shumpert iránt érdeklődik, egy esetleges cserében pedig felmerült Ben McLemore, Kosta Koufos és Tyimofej Mozgov neve is - a két Kings-játékost Pau Gasol megszerzésével kapcsolatban is megemlítették a hajnal folyamán.
 

FRISSÍTVE (15:15): Frank Isola (New York Daily News) értesülései szerint a Charlotte Hornets Al Jeffersont és Spencer Hawest ajánlotta Dwight Howardért, erre természetesen nemet mondott a Houston Rockets. Sam Amico (FOX Sports Ohio) úgy tudja, hogy a Cleveland Cavaliersbe biztosan nem cserélik Howardot.

Szintén Stein hozta a hírt, hogy ha Ty Lawsont nem sikerült a Houstonnak elcserélni a Utah Jazzhez vagy bárhova máshova, jó esély van rá, hogy kivásárolják a deadline után.
 

FRISSÍTVE (09:00): Chris Broussard (ESPN) jelentette még tegnap, hogy a Minnesota Timberwolves és a Chicago Bulls érdeklődik Ben McLemore iránt, és úgy tűnik, utóbbi szálnak lehet folytatása, Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint ugyanis a Bulls és a Sacramento Kings egy Pau Gasol köré épülő cseréről tárgyalnak, amelyben a Kings a spanyol mellett Tony Snellt kapná, a Chicago pedig McLemore-t és Kosta Koufost, plusz lejjebb vinné a védettséget a Sacramento az idei első körösre - jelenleg Top10 védettséggel van az a pick a Bullsnál idén és jövőre is.

A Philadelphia Sixersnek joga van kicserélni a draftjogát a Kingsével jövőre, hogy milyen védettség lesz ezen, az viszont függ attól, hogy most átadja-e a Sacramento a picket a Bullsnak vagy sem, ezért a hírek szerint valami édesítőt akar a Philly, hogy engedjék a chicagói boltot. Azért érdekes ez a csere, mert nem sokkal korábban Wojnarowski hozta azt a hírt is, hogy Gasol nagyon szívesen hosszabbítana a Chicagóval annak ellenére is, hogy a csapat finoman szólva sem tűnik jónak idén, ezért az újságíró úgy tudja, hogy több csapat is aggódni kezdett, mennyire tenné oda magát a center rövidtávon, hiszen szerződése lejár az idény végén - a Kingsnek nagyon kell a PO, bármit megtennének érte.

Szintén a Sacramentóhoz tartozik, hogy kirúgták az egyik segédedzőt, Vance Walberget - a hírek szerint George Karl vezetőedző nagyon nem támogatta a döntést, de úgy tűnik, már nincs akkora szava, mint korábban. Azért érdekes csak ez a menesztés, mert Walberg a támadójátékért felelt, a kaliforniai alakulat problémája pedig egyértelműen a védekezés.

Marc Stein (ESPN) információi szerint a Houston Rockets felajánlotta Ty Lawsont a Utah Jazznek. Azt ugyan nem tudni, hogy ki lehet az ellenérték, de valószínűleg Trey Burke-kel kezdődik a sor, őt ugyanis a Jazz akarja mindenképpen postázni. Irányítóban akar erősíteni a Utah, kérdés, hogy a lejáró szerződésű, így komolyabb kockázattal nem járó Lawson össze tudja-e szedni magát, miután az előző másfél éve teljesen kuka volt előbb az alkohol miatt, majd azért, mert a Rockets rendszerébe semmilyen szinten nem illett bele. Stein nemrég azt írta, hogy egyre többen úgy gondolják, hogy a Jazz el fogja fogadni Lawsont, megpróbálkoznak vele ők is, a Houston pedig mindent megtesz azért, hogy Dwight Howardnak is új csapatot találjon.

A Cleveland Cavaliersről is jött ki több információ is. Egyrészt Frank Isola (New York Daily News) forrásai szerint Ryan Anderson iránt nagyon is érdeklődnek, és Kevin Love-val kapcsolatban egy háromcsapatos csere is felmerült náluk. Nem sokkal később látott napvilágot, hogy elképzelhető, hogy Anderson Varejaót mozdítják, majd az előbb említett Stein jelentette, hogy a brazil magasembert fel is ajánlották az Orlando Magicnek Channing Frye-ért, Sam Amick (USA Today) azonban úgy tudja, hogy a floridai alakulat nem fogja elfogadni ezt a lehetőséget. Chris Haynes (Cleveland Plain Dealer) értesülései szerint csak LeBron James és Kyrie Irving érinthetetlen a Cavsnél, Jason Lloyd (Akron Beacon Journal) információi szerint azonban Love és Iman Shumpert sem lesz elcserélve, legalábbis nagyon valószínű, hogy maradnak a deadline után is.

A Philadelphia Sixersszel kapcsolatban annyi látott napvilágot, hogy egyrészt Joel Embiid az All-Star hétvégén Katarba utazott, hogy elkezdje rehabja következő fázisát a világ első számú ortopéd klinikáján. Másrészt Tom Moore (Calkins Media) hozta a hírt, hogy fel akarják mérni Jahlil Okafor csereértékét - ettől függetlenül a nyár, Embiid felépülése előtt nem cserélik valószínűleg egyik magasemberüket sem. Harmadrészt Keith Pompey (Philadelphia Inquirer) jelentette, hogy még mindig átvesznek rossz szerződéseket, ha ezzel együtt draftjogokat tudnak szerezni - tavaly a deadline előtt JaVale McGee-t vették át egy első körös draftjoggal együtt a Denver Nuggetstől.

Chris Haynes (CSNNE) forrásai szerint a Boston Celtics a legesélyesebb arra, hogy megszerezzék Al Horfordot a következő pár órában. A dolog azért lehet fontos, mert Horford állítólag nagyon szeretne a nyáron 5 éves szerződést kötni 4 éves helyett, így ha valaki megszerzi most, az előnyből indul majd nála az off-szezonban.

A Los Angeles Lakers GM-je, Mitch Kupchak azt nyilatkozta Mike Bresnahannek (Los Angeles Times), hogy nagyon sokan érdeklődtek náluk a fiataljaik, D'Angelo Russell, Julius Randle, Jordan Clakrson és Larry Nance Jr. iránt, de valószínűleg semmit nem fognak lépni a mai határidő előtt. Az aranysárga-liláknak nem nagyon kell sietni, hiszen tapasztalt játékosaik lejárnak, így a sapka emelkedésével együtt rengeteg helyük lesz majd a nyáron - kérdés, hogy a fiatalok elég meggyőzőek lesznek-e a szabadügynökök számára.

Hiába mondta azt tegnap este a Brooklyn Nets tulajdonosa, Mihail Prohorov, hogy azt sem tudja, ki az a Sean Marks, Wojnarowski értesülései szerint tegnap tovább folytatódtak a tárgyalások a San Antonio Spurs segéd GM-je és a Nets között - a hírek szerint a pénzügyi dolgokban megy az egyezkedés, illetve a hatáskörök meghatározásában. Marks karrierje új fázisába léphetne, de a Brooklynnál borzasztóan nehéz dolga lenne, ráadásul egy, a döntésekbe elég komolyan beleszóló tulajjal, míg a Spursnél nagyon ígéretesnek néz ki a jövője - nem biztos, hogy megéri neki most váltani. Ha Marks nem vállalja, akkor a Denver segéd GM-je, Arturas Karnisovas a következő jelölt a listán.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus