Tyronn Lue a Cavs új vezetőedzője

A Cleveland Cavaliers tegnap este menesztette David Blatt vezetőedzőt - utódja a csapattal 3 éves szerződést kötő Tyronn Lue.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentette tegnap este, hogy a Cleveland Cavaliers kirúgta vezetőedzőjét, David Blattet. Bár a dolog szinte a semmiből érkezett, Brian Windhorst (ESPN) információi szerint az ötlözőn belül volt némi feszültség Blatt miatt szinte kinevezése óta, és igazából összesen egy olyan támogatója volt az egész klubon belül, aki végig kitartott mellette: Dan Gilbert tulajdonos.

Windhorst úgy tudja, hogy LeBron Jamest ma informálták a döntésről, nem vonták ebbe bele, de Sam Amick (USA Today) forrásai szerint LeBron és a többi játékos bizalmát is teljesen elvesztette Blatt az utóbbi időben, illetve a vezetőség úgy érezte, hogy a tréner nem állítja folyamatosan kihívások elé LeBront. Windhorst hozzátette, hogy James szándékai ismertek voltak: jó viszonyban volt eddig is Lue-val, és azt szerette volna, ha egy korábbi játékos az edzője. Jason Lloyd (Akron Beacon Journal) írta twitterfiókján, hogy bár LeBron neve nyilván sokszor meg lesz említve az eset miatt, de a probléma jóval mélyebb gyökerezett ennél. David Griffin GM a sajtótájékoztatón konkrétan kimondta: nem LeBron James irányítja a klubot.

Blatt helyettese is megvan már, Wojnarowski ugyanis nem sokkal később azt is megírta twitteren, hogy az ohiói együttes 3 éves, több mint 9.5 millió dolláros szerződést kötött az eddigi segédedzővel, Tyronn Lue-val. Ez kevésbé meglepő - a játékosok között sokan szeretik és kinevezése már tavaly is felmerült, amikor az idény közben csak 50%-os mérleggel állt a Cavs. Lue holnap este, a Chicago Bulls elleni rangadón mutatkozik be új posztján.

Blatt 30-11-es mérlegnél volt kénytelen felállni, két alapszakasz alatt pedig 83-40-et produkált a csapattal, de így is mennie kellett - előbbi egyébként rekord, 73.2%-os mutatóval vagy ennél jobbal még sosem menesztettek trénert, az eddigi csúcsot 1979/80-ból Jack McKinney tartotta, őt 71.4%-os mérlegnél rúgta ki a Los Angeles Lakers. Búcsúzóul mindenkinek megköszönt mindent Blatt, Gilbertnek a lehetőséget, hogy edzhette a Cavst és olyan játékosokat, mint James, Kyrie Irving vagy Kevin Love. A szakmai stábjának a profi munkát, amit együtt végeztek, és nagyon büszke arra, amit az utóbbi másfél évben elértek. Sok sikert kívánt az együttesnek a továbbiakban erre a szezonra is.

A Cavs játékosai olyannyira meglepődtek a dolgon, hogy Windhorst információi szerint mikor ma csapatmeetinget hirdettek, akkor többen azt gondolták, hogy Kevin Love cseréjét fogják bejelenteni - mint ismert, az erőcsatár a Golden State Warriors elleni vereséget követően beszólt Jamesnek, ami az álmoskönyvek szerint sose jelent jót. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus