Újabb kanadai 1/1, a Cavs Wigginst választotta

Ma hajnalban rendezték az NBA idei draftját. A nagyobb cserék végül elmaradtak, az első körben csak három tranzakció született (Bulls-Nuggets, Sixers-Magic, Heat-Hornets), azok sem a legelőkelőbb helyeken. Adam Silver újra jó pontokat szerzett mindenkinél egy szép gesztussal. Az első kör legnagyobb meglepetését a Toronto Raptors szolgáltatta, és az egyik legkomolyabb hír is hozzájuk kapcsolódott: Chris Bosh visszatér a csapathoz? Az 1/1 a tavalyi évhez hasonlóan most is kanadai lett, Andrew Wigginst választotta a Cavs. Lássuk, mi történt!

Az 1/1-gyel megint kanadai játékost választott a Cleveland Cavaliers - tavaly Anthony Bennett, most Andrew Wiggins lett a szerencsés, ám míg tavaly ez óriási meglepetést, és a szezon folyamán csalódást okozott, addig most ez volt a papírforma, Wigginstől pedig hatalmas dolgok várhatóak a jövőben. A második helyen a Milwaukee Bucks nem okozott túl nagy sokkot Jabari Parker kiválasztásával, a harmadik pozícióban pedig Joel Embiid kelt el sérülése ellenére is, a Philly tehát idén is türelmes lesz.

Némi meglepetést volt, hogy Aaron Gordont választotta az Orlando Magic a negyedik helyen Dante Exum előtt, így az ausztrál Trey Burke és Alec Burks mellett/mögött/helyén fog játszani Utah-ban. A Jazznek egyébként kitűnő draftja volt, miután az első kör második felében még Rodney Hoodot is sikerült kihalászniuk. A Sacramento Kingsnek hiába volt hiányposztja az irányító és az erőcsatár is, nem oda draftoltak, Nik Stauskas mellett döntöttek. Noah Vonleh és Gary Harris nagyot csúsztak az eredeti elképzelésekhez képest.

A három tranzakció közül a Sixers és az Orlando Magic Elfrid Paytont és Dario Saricot cserélte ki gyakorlatilag, bár a Philly értékes jövőbeli első körössel is gazdagodott. A horvát kosaras még két évig nem játszik az NBA-ben, így Embiiddel együtt egy olyan tandemet húzott a Sixers, akikkel lehet, hogy a 2014/15-ös idényben egyáltalán nem fogunk találkozni.

A második cserében a Chicago Bulls Doug McDermottot és Anthony Randolphot szerezte meg az 1/16-ért és az 1/19-ért - ezekből később Jusuf Nurkic és Gary Harris lett. A harmadik cserében pedig a Miami Heat cserélt a Charlotte Hornets-cel Shabazz Napierért, cserébe gyakorlatilag PJ Hairstont kapta a Hornets - két második körös mellett.

A nap legnagyobb meglepetése a Toronto Raptors nevéhez fűződik, akik egy ismeretlen brazil játékost, Bruno Caboclót húzták. A kiscsatárt a brazil Kevin Durantnek becézik, de a szakértők szerint nagyjából négy évre van attól, hogy pályára léphessen az NBA-ben.

Szintén hozzájuk tartozott a nap híre: Ric Bucher (Comcast) forrásai szerint a Raptors és a Miami Heat egy olyan üzleten dolgoznak, amelyben Kyle Lowry sign-and-trade-del költözne Floridába, a Toronto pickeket kapna, valamint Chris Bosh kilépne szerződéséből és visszamenne volt csapatához. Bucher később azzal egészítette ki a hírt, hogy Norris Cole is Kanadába költözne.

Az új commish, Adam Silver nagy pillanatai következtek el az első kör közepén. Az első draftját lebonyolító komisszár a 15. pick után bejelentette, hogy az NBA kiválasztotta azt az Isaiah Austint, aki Marfan szindrómában szenved, ez pedig megakadályozza neki a versenyszerű sportolást - a fiatal center pár napja vonult vissza a kosárlabdázástól. Silver elmondása szerint a liga alkalmazni fogja Austint, amint befejezi tanulmányait a Baylor egyetemen.

A tegnap este és a ma hajnal teljes történéseit (az első körrel bezárólag) ezen a linken megtaláljátok!

A teljes draftsorrend az első körben:

1. Andrew Wiggins (Cleveland Cavaliers)
2. Jabari Parker (Milwaukee Bucks)
3. Joel Embiid (Philadelphia Sixers)
4. Aaron Gordon (Orlando Magic)
5. Dante Exum (Utah Jazz)
6. Marcus Smart (Boston Celtics)
7. Julius Randle (Los Angeles Lakers)
8. Nik Stauskas (Sacramento Kings)
9. Noah Vonleh (Charlotte Hornets)
10. Elfrid Payton (Orlando Magic)
11. Doug McDermott (Chicago Bulls)
12. Dario Saric (Philadelphia Sixers)
13. Zach LaVine (Minnesota Timberwolves)
14. TJ Warren (Phoenix Suns)
15. Adreian Payne (Atlanta Hawks)
16. Jusuf Nurkic (Denver Nuggets)
17. James Young (Boston Celtics)
18. Tyler Ennis (Phoenix Suns)
19: Gary Harris (Denver Nuggets)
20. Bruno Caboclo (Toronto Raptors)
21. Mitch McGary (Oklahoma City Thunder)
22. Jordan Adams (Memphis Grizzlies)
23. Rodney Hood (Utah Jazz)
24. Shabazz Napier (Miami Heat)
25. Clint Capela (Houston Rockets)
26. PJ Hairston (Charlotte Hornets)
27. Bogdan Bodanovic (Phoenix Suns)
28. CJ Wilcox (Los Angeles Clippers)
29. Josh Huestis (Oklahoma City Thunder)
30. Kyle Anderson (San Antonio Spurs)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus