Újra cserélt a bajnok

A Cleveland Cavaliers a Charlotte Hornetshez cserélte Chris Andersent.

Több hírforrás is megerősítette, hogy a Cleveland Cavaliers a Charlotte Hornets-cel cserélt - Chris Andersent és készpénzt küldtek egy védett második körös pickért cserébe.

Ez a játékosmozgás azért nem fogja megrengetni a világot, mivel Andersen már rég nem játszhat sérülése miatt (ACL-szakadása van), ebben az idényben nem is fog, valószínűleg a készpénzt is azért kapta a Hornets, ha ha kiteszik a keretből, abból tudják állni a kivásárlást. A második körös pick 2017-es és Top55 védett - soha nem fog átmenni a Cavshez.

Annyi értelme volt mindössze ennek a lépésnek, hogy a Cavsnek így nem kell kivásárolnia Andersent, hogy újabb rosterhelyük legyen, hanem simán 1-gyel kevesebb játékosuk van most (így a luxusadóba nem számít a fizetése, ha pedig a Cavs vásárolja ki, akkor beleszámított volna, hiába teszik ki a keretből, így 2.5 millió dollárt spórolnak). Ezzel Derrick Williamst LeBron akarata szerint megtarthatják a teljes szezonra, emellett pedig még mindig igazolhatnak egy csereirányítót, szintén LeBron óhaja szerint.

A Hornetsnél egyelőre megvan a 15 fős keret, de Mike Tobey vagy/és Ray McCallum minden bizonnyal csak azt követően kap második 10 napos kontraktust, hogy Andersent waiverre teszik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus