Wade kilépett szerződéséből, szabadon igazolható

Hetek óta tudni, hogy valószínűleg ez lesz a vége, most hivatalos lett: Wade kilépett szerződéséből, így szabadon igazolhatóvá vált. 

Ramona Shelburne (ESPN) jelentette, hogy forrásai szerint a Miami Heat ikonja, Dwyane Wade végleg döntöt, kilép szerződéséből, így szabadügynök lesz július 1-től.

A hír nem meglepő, hiszen lehet tudni, a dobóhátvéd szeretne hosszabb kontraktust, ráadásul magasabb éves bérezéssel, mint a 16.1 milliós opciója - állítólag 3 évre akar leszerződni, de legalább 20 milliós évi fizetéssel. A Miami Heat a hírek szerint 3 évre 36 milliót ajánlana neki, de az is napvilágot látott, hogy esetleg maradhat még jelenlegi kontraktusában - az dőlt el most, hogy ez biztosan nem fog megtörténni.

Reálisan a Miaminél többet senki nem tud és fog fizetni Wade-nek, hiszen a bajnokesélyeseknek nincs ennyi elkölthető pénze, gyengébb csapatba pedig semmi értelme nincs eligazolnia. Hogy mennyire csak a tárgyalópozíció javításáról van szó - mindkét fél részéről -, hogy mennyire reális Wade lelépése, azt egyelőre nem tudni, nagyon sok vele kapcsolatban a pletyka akár a két Los Angeles-i csapat, akár a Cleveland Cavaliers részéről. Wade édesapja az utóbbi időben feltűnt például Cavses pólóban is, csak hogy táptalaljt adjon a találgatásoknak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus