Wade világos jövőképe

A Heat ikonja, Dwyane Wade már a középiskolában világosan tudta, hol lesz 20 év múlva - legalábbis elég pontos jövőképet vázolt fel.

Wade a mai napon instagramjára tett fel egy képet, amelyet azzal az írással egészített ki, hogy "A helyesírási hibákat kivéve tudtam, milyen utat akarok végigjárni az életben. Nem tudtam, hogyan fogok eljutni a célomig, de az álmom megvolt". A képen az látható, hogy a középiskola elvégzése előtt álló Wade a "Mi lesz veled 20 év múlva?" kérdésre azt választolja: Az NBA-ből fogok visszavonulni, hogy a feleségemmel és a gyerekeimmel legyek. Minden idők egyik legjobb játékosaként hagyom majd abba.

Amerikában szokás ez, hogy a végzős középiskolások az évkönyvben leírják, hogyan képzelik el magukat 10-20 év múlva. Általában persze nem sikerül eltalálni, mi fog történni, 18 évesen még másképp gondolkodnak sokan arról, milyen lesz az életük. Nem úgy Wade, aki ha nem is lesz ott minden idők legjobbjai között, csak a kettes posztot figyelembe véve egészen biztosan ott emlegethetjük majd a nevét, ez már most így 15 évvel a kérdés feltevése után is kijelenthető - ráadásul egy egész franchise, a Miami Heat legnagyobb ikonjaként fejezi majd be pályafutását.

Hogy mennyire nem volt ez egyszerű, azt jól mutatja, hogy középiskolás második évében sem kapott még túl sok szerepet, aztán nőtt 10 centit a harmadik osztály előtti nyáron, ez pedig megnyitotta előtte az utat. Gyenge tanulmányi eredményei miatt így is csak három egyetem ajánlott neki ösztöndíjat, és hiába választotta 2000 nyarán a Marquette-et, ott sem játszhatott első évében, mert nem felelt meg az NCAA szabályzatának, szintén a tanulmányi problémái miatt. 2001/02-ben és a következő idényben aztán már az egyetem csapatának is erőssége volt, minden idők egyik legjobb draftján, a 2003-ason így az 5. helyen kelt el, a többi pedig már történelem. 3 bajnoki cím, egy Finals MVP trófea, ráadásul van felesége és gyerekei is - szinte maradéktalanul hozta, amit 15 éve elvárt magától.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus