10 éves a Knicks-Nuggets tömegbunyó és Melo menekülése

10 évvel ezelőtt tömegverekedés tört ki a New York Knicks - Denver Nuggets meccsen, amelyben Carmelo Anthony még denveriként vállalt főszerepet.

2006. december 16-án találkozott egymással a Denver Nuggets és a New York Knicks a Madison Square Gardenben. Carmelo Anthony még a coloradói együttes feltörekvő sztárja volt ekkor, a két tréner pedig George Karl és a híres-hírhedt Isiah Thomas voltak. A találkozót 123-100-ra nyerték a vendég coloradóiak, ám nem erről marad emlékezetes az összecsapás.

119-100-nál, alig több mint egy perccel a vége előtt ugyanis Mardy Collins egy kemény faultot ütött az éppen ziccerező JR Smith-en - állítólag nagyon nem tetszett a Knicksnek, hogy a Nuggets még mindig a kezdőit erőltette, alázásnak vették ezt, Thomas pedig a hírek szerint kemény bánásmódra bíztatta fiait. Óriási lökdösődés lett a szabálytalanság vége, minden pályán lévő játékos - és a szakmai stábok nagy része is - dulakodásba kezdett, amelyben főszerepet vállalt a nagy lendülettel érkező, főleg Smith-szel összekapó, majd a dobóhátvéddel együtt a nézők közé is beeső Nate Robinson.

Anthonynak ez nem volt elég: úgy tűnt, kezdenek lecsillapodni az indulatok, ő azonban odament és bevert egyet Collinsnak, majd menekülőre fogta a dolgot, amikor Jared Jeffries megindult felé, hogy elégtételt vegyen. Az akkori Knicks-sztár, Stephon Marbury és Melo 65 pontját összefoglaló videóban 5:27-től láthatjátok a szabálytalanságot és az azt követő eseményeket:

Az eset után mind a 10 pályán lévő játékost kiállították a játékvezetők, David Stern komisszár pedig 7 embert el is tiltott. Jerome James és Nené 1-1 meccses büntetésben részesültek. A főszereplők közül Jeffriesnek 4, Collinsnak 6, Robinsonnak és Smith-nek pedig 10-10 mérkőzést kellett kihagynia. A legrosszabbul Melo járt, akinek a hírnevén egyrészt egy elég komoly szégyenfolt esett mind az ütéssel, mind utána a meneküléssel, ráadásul 15 meccsre meszelték el. Ma ő a Garden (egyik) legnagyobb sztárja - bár Kristaps Porzingis kezdi átvenni tőle ezt a titulust -, ám akkoriban ezzel a mozdulattal évekre ásta el magát a New York-i szurkolóknál (is).

Az esetet követően három nappal a Denver megszerezte Allen Iversont - egy nappal ezelőtt tudták meg Anthony eltiltását -, ám vele sem jutottak túl az első körön sem ebben, sem a következő idényben. A Knicks története (talán) legsötétebb korszakát élte, és még csak a kezdetén voltak ennek, hiszen Thomas ebben és a következő idényben irányította a csapatot vezetőedzőként - GM-i regnálása hosszabb ideig tartott -, természetesen egyik szezonban sem jutottak be a PO-ba.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus