11 éves Kobe 65 pontos meccse, 29 esztendős Blake Griffin

29 éves lett ma a Detroit Pistons sztárja, Blake Griffin, 11 esztendővel ezelőtt pedig Kobe Bryant 65 pontot szórt a Blazersnek.

11 esztendővel ezelőtt, 2007. március 16-án Kobe Bryant egyik nagy estéje jött el. A Los Angeles Lakers a Portland TrailBlazerst fogadta a Staples Centerben. Az aranysárga-lilák hosszabbítás után, 116-111 arányban diadalmaskodtak, a fő attrakciót pedig ezúttal is Bryant szolgáltatta: 65 pontot ért el (23/39 mezőny, 8/12 tripla, 11/12 büntetőt) - ez karrierje második legjobb ponttermése a híres 81 pont után. Volt egyébként még 7 pattanója, 3 gólpassza, 3 szerzett labdája és 2 eladott is.

A rendes játékidő végén 4 hármast dobott 2 perc alatt, ezzel mentette hosszabbításra a meccset, és érdekességként meg lehet említeni, hogy ezt követően zsinórban további három találkozón szerzett legalább 50 pontot - a Minnesota Timberwolvesnak 50 egységet, a Memphis Grizzliesnek 60-at, a New Orleans Hornetsnek pedig megint 50-et szórt, mielőtt sorozata a Golden State Warriors elleni 43-mal megszakadt volna.


29. születésnapját ünnepli a Detroit Pistons sztárja, Blake Griffin. Pályafutása rettenetesen kétarcú, hiszen a liga egyik legatletikusabb magasembere, aki emellett a liga egyik legjobban passzoló magasembere is, négy éve folyamatosan 5 gólpassz környékén vagy e szint fölött átlagol, térdsérülései viszont aggodalomra adnak okot, két éve komoly botrányba keveredett, mikor akkori csapata, a Los Angeles Clippers egyik alkalmazottját megütötte, ami miatt több hónapot ki kellett hagynia, és a pályán is megrekedt némileg teljesítménye, legalábbis védekezésben és lepattanózásban mindenképpen.

Tavaly nyáron a Clippers kitömte őt, megkapta az 5 éves maximumot, a deadline egyik, ha nem a legnagyobb lépéseként azonban el is cserélték a Detroithoz, ahol statisztikái nagyjából hasonlóak, de a Pistonsszal jó eséllyel nem fog bekerülni a PO-ba, és kérdés, milyen gárdát tudnak köré és Andre Drummond köré felhúzni. Isten éltesse sokáig!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus