23 éves a döntő MVP-je

23 esztendős lett a tegnapi napon az idei döntő legértékesebb játékosának megválasztott Kawhi Leonard, nála pont 10 évvel idősebb a Brooklyn Nets kiválósága, Joe Johnson, ma pedig a Run TMC középső tagja, az idén a Hírességek Csarnokába is bekerülő Mitch Richmond lett 49 éves. Isten éltesse mindhármójukat!

Richmondról pár hónapja emlékeztünk meg, miután kiderült, hogy idén bekerül a Hírességek Csarnokába!

 

Leonardot a 2011-es draft 15. helyén választotta hivatalosan az Indiana Pacers, ám ezt a picket - illetve emellett Erazem Lorbek és Davis Bertans játékjogát - elcserélték a draft estéjén a San Antonio Spursszel George Hillért cserébe, így Gregg Popovich-ék választották már a kiscsatárt valójában. Leonard fejlődése azóta megkérdőjelezhetetlen, egyre biztosabb pontja a Spursnek. Idén az All-NBA második védekező csapatba választották, a finálé első két, gyengén sikerült mérkőzése után pedig egy másik dimenzióba kapcsolt, a San Antonio két idegenbeli sikerének legfőbb letéteményese volt, és meg is kapta a Döntő MVP címet, pontosan hat évvel édesapjának halála után.

 

Johnsont a 2001-es draft 10. helyén vitte el a Boston Celtics, de még első szezonja közben elcserélték a Phoenix Sunshoz. Első két szezonja felejthetőre sikerült, utána viszont a Suns nagyon hasznos és hatékony pontszerzője lett a Steve Nash-féle csapatban. Az Atlanta Hawks meg is kínálta őt egy zsíros offer sheettel újoncszerződésének lejártát követően, a Suns pedig úgy döntött, Boris Diaw-ért és két első körösért el is engedi játékosát. Egyénileg jobb szezonjai voltak Atlantában, hiszen 20 pont fölött átlagolt és 7 szezonból 6-szor All-Star lett, de csapatsikereket nem tudott elérni. Két évvel ezelőtt, 2012 nyarán cserélte el őt az Atlanta új GM-je, Danny Ferry spórolási szándékból, azóta a Brooklyn Netset erősíti - a 2013/14-es szezonban a legjobb játékosa volt a csapatnak.

Isten éltesse mindhármójukat!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus