23 éves Reggie Miller karriercsúcsa

23 évvel ezelőtt dobta Reggie Miller 57 pontos karriercsúcsát, 3 éve pedig a Boston Celtics - Brooklyn Nets meccsen tört ki verekedés.

1992. november 28-án az Indiana Pacers a Charlotte Hornets vendége volt, a Pacers legendája, Reggie Miller pedig örökké emlékezetes estét szerzett magának és szurkolóinak. Az Indiana 134-122-es győzelmet ért el, amelyből Miller pontosan 57 ponttal vette ki a részét - ez a dobóhátvéd karriercsúcsa. 16/29-es mezőnymutatójából 4/11 volt a tripla, emellett pedig 21/23 volt a büntetővonalról. Kiosztott még 8 gólpasszt, leszedett 5 lepattanót, és szerzett egy labdát - ráadásul eladott labda nélkül hozta le a 38 játékpercét.

 

Érdekesség, hogy pontosan ugyanezen a napon két edző is mérföldkőhöz érkezett. Egyrészt a Cleveland Cavaliers trénere, Lenny Wilkens 2500. meccsén vett részt a ligában játékosként vagy edzőként - Don Nelson mellett mindmáig az egyetlen ember, aki elérte ezt a határt. Másrészt a Los Angeles Clippers akkori vezetőedzője, Larry Brown karrierje 400. sikerét érte el, miután csapata 121-119-re legyőzte a Denver Nuggetset. Brown és a cikk elején említett Pacers sorsa hamarosan összefonódott, miután 1993-ban őt nevezte ki az Indiana a csapat vezetőedzőjének, és NBA-be kerülésük óta vele értek el először a keleti döntőbe, rögtön az első két idényében.

 

20 esztendővel később, pontosan három éve csapott össze a Brooklyn Nets a Boston Celticsszel. Már akkor sem szívlelte egymást a két együttes - bár akkor még Kevin Garnett és Paul Pierce is a "zöldeknél" játszott, a két csapat viszonya főleg a két ikon elcserélése után lett érdekes -, és miután Kris Humphries faultolta Garnettet a 2. negyed végén, Rajon Rondo indult el elégtételt venni a szabálytalanságért. Az irányítót kiszórták a bírók egyből, ezzel megszakadt 37 meccs óta tartó sorozata, amely során minden mérkőzésen kiosztott legalább 10 gólpasszt - összesen 3-mal zárta ezt az összecsapást. Ezzel az örökranglista második helyén maradt Magic Johnson mögött - a Los Angeles Lakers legendájának volt egyszer egy 46 meccses sorozata. A mérkőzést 95-83-ra nyerte ráadásul a Nets.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus