24 éves Damian Lillard

24 esztendős lett a mai nap a Portland TrailBlazers irányítója, Damian Lillard, nála pedig pontosan egy évvel fiatalabb a Houston Rockets új triplaspecialistája, Troy Daniels, illetve a Utah Jazz palánk alatti jövőjének alapköve, Derrick Favors is. Isten éltesse mindannyiukat!

A 2012-es draft hatodik választottja, Damian Lillard négy évet töltött a Weber State egyetemen, jóval idősebb tehát a draft class legtöbb játékosánál. Első évében már 19.0 pontot és 6.5 gólpasszt átlagolt, ezzel meg is nyerte az Év Újonca díjat. Az előző szezonban 20.7 pont, 5.6 assziszt voltak a számai, aminek segítségével be is került az All-Star gálára, év végén pedig az All-NBA harmadik csapatba. LaMarcus Aldridge mellett a Blazers másik vezére, számtalan meccsnyerő kosarat köszönhet már neki az oregoni alakulat.

 

A Houston Rockets elleni szériát lezáró dobás Lillardé volt, de érdekesség, hogy a párharc másik nagyon híressé vált hármasát az a Troy Daniels dobta, aki ugyanezen a napon született, csak egy évvel később, ő most 23 esztendős. Daniels szinte a semmiből, a D-Ligából csatlakozott a Houston keretéhez az alapszakasz végén, a Blazers elleni harmadik meccs azonban örökké emlékezetes marad számára - tegnap este ráadásul kétéves, teljesen garantált szerződést kötött a Rockets-cel, szülinapi ajándék gyanánt.

 

1991. július 15-én született a Utah Jazz magasembere, Derrick Favors is. Hiába fiatalabb egy évvel, mint Lillard, ő már négy szezonon túl van a ligában - igaz, messze nem ért el olyan egyéni sikereket, mint a Portland egyese. Még a New Jersey Nets draftolta a 2010-es draft harmadik helyén, de első évében elcserélték - ő is tagja volt annak a csomagnak, amelyet a Nets a Utah-nak küldött Deron Williamsért cserébe.

Átlagai az első három évben nem sokat nőttek, igaz, nem is volt annyi játéklehetősége Al Jefferson és Paul Millsap melett, a legutóbbi szezonban azonban már 13.3 pontot és 8.7 pattanót tett a közösbe fellépésenként, és még az idény előtt hosszabbított vele a Jazz. Isten éltesse mindannyiukat!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus