26 éves Westbrook, Love 31-31-es estéje

26 éves lett Russell Westbrook, Isten éltesse! Pontosan négy éve volt Kevin Love 31 pontos, 31 pattanós estéje, erre is visszatekintünk!

1988. november 12-én, Kaliforniában született Russell Westbrook. A szuperatlikus, védőoldalon nagyon aktív, de támadásban nagyon nyers, kiforratlan játékos a 2008-as draft 1/4-es pickjével kelt el, az Oklahoma City Thunder vitte őt el. Első öt alapszakaszában nem hagyott ki mérkőzést. Pontátlaga 23, pattanóátlaga pedig 5 fölé nőtt ez idő alatt - igaz, második és harmadik évében már 8 gólpassz fölött tett a közösbe meccsenként, ez jócskán csökkent ezt követően, azóta sokkal inkább a pontszerzésre törekszik, ami mezőnyszázalékainak sem tett jót. Ott volt a 2011-es, a 2012-es és a 2013-as All-Star gálán is, 2012-ben pedig a nagydöntőt is megjárta a Thunderrel. 2010-ben világbajnok, 2012-ben pedig olimpiai bajnok lett az amerikai válogatottal - ekkor úgy tűnt, minden rendben.

A 2013-as PO-ban azonban fordult "a szerencséje" - egy Patrick Beverley-vel történő ütközés miatt elszakadt a meniscus a jobb térdében, meg kellett műteni. Az eddig vasemberként ismert játékos - utoljára valamikor középiskolában hagyott ki mérkőzést ezt megelőzően -, a 2013/14-es szezon elején visszatért - elég komoly meglepetésre -, de decemberben újra meg kellett műteni jobb térdét, ezúttal artrosztkópos beavatkozáson kellett átesnie. Idén egészségesen kezdett, de a második meccsen eltörte a kezét, így megint az oldalvonal mellé kényszerült, jelenleg is a sérültlistán van - várhatóan még legalább 2 hétig ott is lesz. Jobbulást neki és Isten éltesse az NBA egyik leglátványosabban játszó, de egyben legvitatottabb alakját, akit többen zseninek, mások pedig annak a gátnak tartanak, ami a Thunder komolyabb sikerei előtt áll!

 

November 12-e azonban nemcsak Westbrooknak jelentős dátum, 4 évvel ezelőtt, 2010. november 12-én ugyanis Kevin Love 31 pontot és 31 pattanót szerzett egy New York Knicks elleni alapszakaszmeccsen. 1996 óta ő volt az első játékos, aki elérte a 30 pattanót - akkor Charles Barkley volt erre képes -, 1982 óta pedig ő volt az első kosaras az NBA-ben, aki 30-30-as meccset tudott produkálni - Moses Malone volt az elkövető előtte.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus