36 éves a Black Mamba

A liga legutóbbi másfél évtizedének egyik arca már 36. életévét tölti be ma - az elmúlt szezonban pályafutása egyik legrosszabb évadát tudta le. Isten éltesse!

Bryantről nehéz újat írni, hiszen mindenki tud mindent fényes karrierjéről. 1996-ban érkezett a ligába, onanntól kezdve egy cél vezérelte - felülmúlni Michael Jordant. Játszottak egymás ellen, még ha nem is sokat, itt egy videó még 1998-ból, a Bulls-legenda utolsó chicagói évéből:

2000-2002 között három bajnokságot nyert Shaquille O'Neal oldalán, majd szétválásuk után egészen elképesző iramban termelte a pontokat. Kétszer lett gólkirály, Lakers-mezben már ő az első a vonatkozó listán, egyszer az alapszakasz legértékesebb játékosának is megválasztották.2009-ben és 2010-ben már Shaq nélkül nyert bajnokságot, mindkétszer őt válaszották a döntő legértékesebb játékosának. Íme a híres 81 pontos meccs még 2006-ból:

Kobe még nem érte be Jordant az örök pontlistán, az előző évadban összesen hat mérkőzésen tudott pályára lépni. Persze őt elsősorban nem ez, hanem az a bizonyos hatodik gyűrű érdekli, az erre való esélye azonban egyre csökken. A számára jól sikerülő 2012-2013-as évad végén elszakadt az Achillese, a visszatérése után pedig ismét sérülések gyötörték, sokak szerint az eddigi minőségű pályafutása már véget is ért. Őt ismerve ezt nem így gondolja, mérhetetlen győzni akarása és küzdőszelleme alighanem még ennyi idősen sem kopott meg - ne legyen kétségünk afelől, hogy ugyanazon a fordulatszámon fog visszatérni, mint a sérülései előtt. Más kérdés, hogy a csapat milyen lesz körülötte...

De ma Isten Éltesse Kobe Bryantet!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus