9 éves Kobe 65 pontos meccse

27 éves lett ma a Los Angeles Clippers sztárja, Blake Griffin, 9 esztendővel ezelőtt pedig Kobe Bryant 65 pontot szórt a Blazersnek.

Kilenc esztendővel ezelőtt, 2007. március 16-án Kobe Bryant egyik nagy estéje jött el. A Los Angeles Lakers a Portland TrailBlazerst fogadta a Staples Centerben. Az aranysárga-lilák hosszabbítás után, 116-111 arányban diadalmaskodtak, a fő attrakciót pedig ezúttal is Bryant szolgáltatta: 65 pontot ért el (23/39 mezőny, 8/12 tripla, 11/12 büntetőt) - ez karrierje második legjobb ponttermése a híres 81 pont után. Volt egyébként még 7 pattanója, 3 gólpassza, 3 szerzett labdája és 2 eladott is.

A rendes játékidő végén 4 hármast dobott 2 perc alatt, ezzel mentette hosszabbításra a meccset, és érdekességként meg lehet említeni, hogy ezt követően zsinórban további három találkozón szerzett legalább 50 pontot - a Minnesota Timberwolvesnak 50 egységet, a Memphis Grizzliesnek 60-at, a New Orleans Hornetsnek pedig megint 50-et szórt, mielőtt sorozata a Golden State Warriors elleni 43-mal megszakadt volna.


27. születésnapját ünnepli a Los Angeles Clippers egyik sztárja, Blake Griffin. Pályafutása korábbi szakaiszról írtunk már két évvel ezelőtt . Tavaly 5.3-re ugrott gólpasszátlaga, ami a liga egyik, ha a nem a legjobban passzoló magasemberévé tette, de minden másban visszaesett - volt sérült is, de pontátlaga (21.9) és hatékonysága (55.2% TS) is ereszkedett, pattanózása pedig jócskán romlott (7.6). Így sem volt azért rossz idénye, de az idei szezonjára túl sok szép jelzőt nem lehet használni: 30 meccsig jó átlagokat hozott (23.2 pont, 8.7 pattanó, 5.0 gólpassz), de előbb a combizma szakadt el, majd visszatérése előtt nem sokkal megütötte a csapat egyik személyzeti tagját, ami miatt eltört a keze. Karácsony óta nem lépett pályára, és komolyan felmerült az elcserélése - ha nem is a deadline előtt, de a nyárral kapcsolatban igen, mivel a Clippers nélküle semmivel nem gyengébb, mint vele. Azért így is Isten éltesse sokáig!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus