A 1995-ös Knicks-Pacers lezárása

21 évvel ezelőtt ért véget az NBA történetének egyik legjobb, legfordulatosabb sorozata a New York Knicks és az Indiana Pacers között, 16 éve pedig a Miami Heat ellen zárta le párharcát a Knicks.

21 éve ezelőtt játszották a legendássá váló New York Knicks - Indiana Pacers sorozat hetedik meccsét az 1995-ös rájátszás második körében. Az egész párharc Reggie Miller örökké emlékezetes 8.9 másodpercével indult az első meccsen, majd a Pacers ezt a bravúrt kihasználva 3-1-re el is húzott. Az ötödik összecsapáson, a Madison Square Gardenben aztán Patrick Ewingra osztották a főszerepet 95-94-es Pacers-vezetésnél:

Az ötödik meccset tehát 96-95-re nyerte a Knicks, ezzel életben maradtak. A hatodik meccset Indianában rendezték, és Ewing 25 pontos, 15 pattanós teljesítményének köszönhetően nyert a New York 92-82-re, újra ők voltak előnyben. A számtalan fordulatot tartalmazó csatába azonban még egy csavar került. A Pacers ugyanis felállt ebből a lelkileg nem éppen nekik kedvező helyzetből, 97-95-re vezettek, ám Ewingnak megint lehetősége volt csapata életben tartására:

Ez a kihagyott ziccer lett aztán a Knicks veszte, 97-95-re nyert a Pacers és továbbjutott a következő körbe, ahol az Orlando Magic megállította őket.

 

Öt esztendővel később, 2000-ben a Knicks a második körben a keleti főcsoport második helyén kiemelt Miami Heattel találkozott. Annyiból megegyezett a forgatókönyv az öt évvel ezt megelőző párharccal, hogy a Knicks egy vesztett döntőt követő évben volt (1994-ben a Houston Rockets, 1999-ben pedig egy másik texasi alakulat, a San Antonio Spurs verte őket). Ezúttal azonban ők voltak pályahátrányban az ellen a Heat ellen, akiket egy évvel korábban az első körben, nyolcadik kiemeltként is búcsúztatni tudtak - sőt, még egy évvel korábban is ők állították meg a floridai együttest, finoman szólva sem volt baráti a viszony a két fél között.

Akkora fordulatokat nem tartalmazott ez a sorozat, mint az előbb tárgyalt Pacers elleni - a második meccsen elvette a pályaelőnyt a Knicks, de a harmadikon vissza is vette azt a Heat, ezt követően pedig mindenki hozta hazai meccseit, így jutottak el a hetedik meccsig, amelyet 15 éve, 2000. május 21-én játszottak.

Ezúttal nem volt akkora dráma, mint egy évvel korábban - akkor Allan Houston az utolsó pillanatban dobott győztes kosarat -, viszont újfent a Knicks ment tovább ezzel a 83-82-es eredménnyel. A Pacers útjukat állta a keleti döntőben, 4-2-vel mentek át ezúttal a New Yorkon és jutottak a fináléba Reggie Millerék.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus