A Carter-show, Iverson karriercsúcsa és a Celtics ikonja

15 éve Vince Carter minden idők legjobb zsákolóversenyét "futotta", 10 éve Allen Iverson dobott karriercsúcsot, Bill Russell pedig 81 éves.

Napra pontosan 15 éve rendezték a 2000-es All-Star gála szombati napját. Az MVP címet bezsebelő Elton Brand vezetésével nyertek az újoncok a másodévesek ellen. Jeff Hornacek megvédte címét a tripladobóversenyen, miután Dirk Nowitzkit és Ray Allent győzte le a döntőben. A nap fénypontja azonban az a zsákolóverseny volt, amelyet minden idők legjobbjai között emlegetnek azóta is, elsősorban Vince Carter (talán) megismételhetetlen teljesítménye miatt.

 

Pontosan 10 esztendővel ezelőtt, 2005. február 12-én a Philadelphia Sixers az Orlando Magicet fogadta. A vendégeknél már játszott Dwight Howard, de még ott volt a csapatban többek között Doug Christie, Grant Hill és Steve Francis is. A hazaiaknál Kyle Korver, Andre Igoudala és természetesen a franchise történetének egyik legjobb játékosa, Allen Iverson alkotta a külső sort. A találkozót 112-99-re nyerte a Sixers úgy, hogy AI ezen a meccsen dobta karriercsúcsát, 60 pontot ért el 17/36-os mezőny-, 2/5-ös tripla- és 24/27-es büntetőmutatóval.

 

A végére maradt a Boston Celtics és a liga egyik ikonja, minden idők egyik legjobb játékosa, aki 13 év alatt 11 bajnoki címet szerzett, Bill Russell. Róla egy évvel ezelőtt külön is megemlékeztünk, Isten éltesse sokáig!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus