A Dream Team II 1994-es világbajnoki címe

Tegnap volt 20 esztendeje, hogy a Dream Team II megnyerte a Kanadában rendezett 1994-es világbajnokságot, erre tekintünk most vissza - a döntőt teljes egészében megtekinthetitek, és néhány összevágott mixet is láthattok Shaquille O'Nealék teljesítményéről.

A Dream Teamből senki nem volt ott ebben a gárdában, próbáltak olyan játékosokat összeválogatni, akik abból a keretből kimaradtak, így az alábbiak kerültek be az együttesbe: Derrick Coleman, Joe Dumars, Kevin Johnson, Larry Johnson, Shawn Kemp, Dan Majerle, Reggie Miller, Alonzo Mourning, Shaquille O'Neal, Mark Price, Steve Smith és Dominique Wilkins. A szövetségi kapitány kiléte is változott: Chuck Daly helyett Don Nelson ült a kispadon.

Az első körben még lazára vették a figurát az amerikaiak, hiszen a spanyolokat csak 15-tel (115-100), míg a brazilokat csak 23-mal (105-82) verték. Közben azért elintézték Kínát egy "szűk" 55 egységgel (132-77), de érdekesség, hogy ennek ellenére is az ázsiaiak jutottak tovább velük együtt - a másik két csapatot megverték a kínaiak, tudták, hova kell tartalékolniuk. A második csoportkörben aztán az USA 56 ponttal győzött Ausztrália (130-74), 51 ponttal Puerto Rico (134-83) és 17 ponttal Oroszország ellen (111-94).

Az elődöntőben Görögországot 39 ponttal (97-58) múlták felül, mielőtt a döntőben újra az oroszokkal kellett megmérkőzniük. A finálé valamivel több mint egy órában:

Borzasztóan könnyedén nyertek tehát ezen a világversenyen is az amerikaiak, ettől függetlenül a Dream Team, valamint az 1996-os olimpián szereplő Dream Team III miatt túl sokat nem hallhatunk erről a sikerről. A torna legértékesebb játékosa Shaquille O'Neal lett, az All-Star ötösben pedig az orosz irányító, Szergej Bazarevics és a bronzérmes horvátok egyik csillaga, Dino Radja mellett O'Neal, Reggie Miller és Shawn Kemp kapott helyet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus